Nova vest
Pojedinačni sportovi

Petak, 25.03.2022.

15:20

Strelkinja Teodora Vukojević šampionka Evrope

Reprezentativka Srbije u streljaštvu, Teodora Vukojević, postala je šampionka Evrope u norveškom Hamaru, u gađanju vazdušnom puškom.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Iako još uvek juniorka, 18-godišnja Kragujevčanka osvojila je prvu medalju na velikim takmičenjima, u svojoj drugoj seniorskoj sezoni. Članica Streljačke družine "Čika Mata" prvog dana prvenstva starog kontinenta potvrdila je sjajnu formu tokom napornog takmičenja.

Primenjivana su nova pravila, koja umnogome otežavaju put do najsjajnijeg odličja, prenosi RTV. Vukojevićeva je u kvalifikacijama ostvarila drugi rezultat, iza odlične Francuskinje, Osen Miler, koja je postavila novi evropski rekord.

U polufinalu je bila druga u svojoj grupi, a zatim maestralnim nastupom, na dominantan način došla do zlata, pobedivši upravo Miler, u direktnom duelu za najviši stepenik na pobedničkom postolju. Bronzu je osvojila Belgijanka Džesi Kaps.

Preostale dve naše predstavnice nisu uspele da se domognu borbe za odličja. Olimpijka Partizana, Andrea Arsović, zauzela je 22. mesto u kvalifikacijama, dok je učesnica Igara u Tokiju, članica Streljačke družine "Novi Sad 1790", Sanja Vukašinović, bila 56.

U konkurenciji strelaca, takođe u gađanju vazdušnom puškom, najbliži plasmanu u polufinale, među osam najboljih, bio je bronzani olimpijac novosadske družine, Milenko Sebić.

On je u kvalifikacijama bio 11., dok su Lazar Kovačević i Milutin Stefanović završili takmičenje na 24., odnosno 26. mestu.

Tokom popodneva na programu su discipline pištoljem, a odličja će se deliti uveče. U subotu nastupanju mešoviti parovi puškom i pištoljem, a potom slede ekipna nadmetanja u nedelju.

Tokom juniorskom dela šampionata Evrope u Norveškoj, naši mladi strelci osvojili su čtiri odličja. Kragujevčanin, Marko Ivanović osvojio je pojedinačno srebro, u gađanju vazdušnom puškom, a Novosađanin Petar Erdei bronzu.

Ivanović je postao vicešampion Evrope i u paru sa Pazovčankom, Aleksandrom Havran, koja je predvodila našu reprezentaciju puškom do srebrnog odličja. Sa njom u ekipi bile su Anja Knežević i Anja Popović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve
Biciklizam

Verhof "kišni čovek" Obrenovca

Pobednik kružne trke u Obrenovcu, kojom je otvoreno 18. izdanje Međunarodne biciklističke trke "Beograd-Banjaluka", je Stefan Verhov iz holandskog tima Junivers.

Trka Beograd-Banjaluka

19:15

1 d

U fokusu

Vidi sve