Nova vest
Pojedinačni sportovi

Petak, 03.12.2021.

12:33

Nova pravila u streljaštvu: Poeni umesto krugova u finalima, 1 na 1 za zlato

Izvršni odbor Svetske streljačke federacije (ISSF) je usvojio nova pravila takmičenja za sve olimpijske discipline, koja će se primenjivati od 1. januara 2022.

Izvor: B92

Autor:B92

Nova pravila u streljaštvu: Poeni umesto krugova u finalima, 1 na 1 za zlato
Foto: Profimedia

ISSF je u četvrtak zvanično objavila novi set pravila, koja se znatno razlikuju od dosadašnjih, a slična su eksperimentalnim po kojima je nedavno održan "Kup predsednika" u Vroclavu.

Velika novost je da će u svim disciplinama posle kvalifikacija biti održano polufinale i finale, umesto dosadašnjih finala. U polufinalima i finalima se više neće računati krugovi, već se rezultati "pretvaraju" u poene.

Takođe, u svakoj disciplini, finale će biti završeno mečom za zlato, u kome će se direktno suočiti dvojica najboljih finalista, a do tada osvojeni poeni se neće prenositi u duel za prvo mesto.

Kad je reč o disciplinama koje su na programu takmičenja Streljačkog saveza Srbije i u kojima SSS ima reprezentativce, neće biti promena u kvalifikacijama vazdušnim oružjem i MK sport pištoljem za žene, dok su kvalifikacije MK puškom iz trostava skraćene sa tri puta 40 na tri puta 20 metaka, ali pre njih će biti održane eliminacije.

Kao i do sada, rezultati u kvalifikacijama vazdušnom puškom će se računati na decimale, a u ostalim disciplinama na pune krugove.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve
Gimnastika

Izraelu oduzeto EP

Evropsko prvenstvo u gimnastici 2025. neće biti održano u Tel Avivu kao što je bilo planirano zbog oružanih sukoba Izraela i Hamasa, prenela je Evropska gimnastika.

B92.sport

22:40

2 d

Aktuelno

Ski fest na Kopaoniku

Kopaonik biće domaćin velikog sportsko-rekreativnog događaja pod nazivom SKI FEST 2024.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:50

9 d

U fokusu

Vidi sve