Otkazano Evropsko prvenstvo vazdušnim oružjem u Finskoj

Evropsko prvenstvo vazdušnim oružjem, koje je trebalo da bude održano u finskom gradu Lohja, otkazano je zbog koronavirusa, saopštio je Streljački savez.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: EPA/Lech Muszynski
Foto: EPA/Lech Muszynski

Organizacioni komitet šampionata naveo je da nije u mogućnosti da organizuje prvenstvo zbog situacije sa koronavirusom u Finskoj i u Evropi.

Konačna odluka o otkazivanju je doneta posle razmatranja stanja i konsultacija organizatora sa nadležnim zdravstvenim institucijama, lokalnim i finskim vlastima.

Evropsko prvenstvo trebalo je da bude održano od 26. februara do 2. marta.

Evropska streljačka konfederacija (ESK) navela je da će pokušati da pronađe novi termin.

"Ukoliko to ne bude moguće, olimpijske kvote, koje treba da budu dodeljene na ovom šampionatu, biće raspoređene na osnovu plasmana na Evropskim rang-listama od 31. maja 2020, u skladu sa kvalifikacionim sistemom koji je usvojio Međunarodni olimpijski komitet", navodi se u saopštenju.

Na Evropskom prvenstvu vazdušnim oružjem trebalo bi da bude podeljeno šest kvota za Olimpijske igre u Tokiju, po dve vazdušnom puškom za žene i muškarce i po jedna vazdušnim pištoljem u obe konkurencije.

Zajedno sa Evropskim šampionatom vazdušnim oružjem, otkazano je i Prvenstvo Finske i Evropsko prvenstvo u parastreljaštvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.