Streljački savez Srbije proglasio Bobanu Momčilović Veličković za najbolju u 2020.

Streljački savez Srbije proglasio je posthumno Bobanu Momčilović Veličković za najbolju u 2020. godini.

Izvor: B92, Beta
Podeli
Foto: EPA/ARMANDO BABANI
Foto: EPA/ARMANDO BABANI

Bobana Momčilović Veličković, koja je u junu iznenada preminula u 31. godini, na Evropskom prvenstvu u Vroclavu krajem februara osvojila zlato vazdušnim pištoljem, a potom bila članica tima koji je izborio titulu ekipnog prvaka Evrope.

Kako je naveo Streljački savez Srbije, ostaće upamćena kao jedan od najboljih strelaca vazdušnim pištoljem 21.veka, trostruka pojedinačna šampionka Evrope, članica pet ekipa Srbije vazdušnim pištoljem koje su se okitile zlatom u timskoj konkurenciji na prvenstvima Starog kontinenta, finalista Olimpijskih igara, višestruka šampionka države...

U muškoj konkurenciji za najboljeg strelca je, sedmi put uzastopno, proglašen Damir Mikec.

Mikec je na Evropskom prvenstvu u Vroclavu osvojio srebro u miksu vazdušnim pištoljem i bronzu u ekipnom takmičenju, dok je u pojedinačnoj konkurenciji bio šesti.

Za najboljeg trenera izabrana je Jasna Šekarić, koja je u poslednjih nekoliko godina trenirala Bobanu Momčilović Veličković i vodila je do uspeha u Vroclavu.

Usvojene su i rang liste klubova i strelaca po kategorijama i disciplinama za 2020. godinu. Prvo mesto na listi klubova je, kao i prošle godine, osvojio je kragujevački "Čika Mata".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.