Italijani odneli najviše medalja, srebra za Partizan i pripadnike SAJ

Na strelištu u bazi Specijalne antiterorističke jedinice MUP Srbije u Batajnici završeno je 11. međunarodno takmičenje u praktičnom streljaštvu.

Izvor: B92
Podeli
Foto: MUP Srbije/Dragan Džamić
Foto: MUP Srbije/Dragan Džamić

Na takmičenju IPSC Open Delta Cup XI učestvovalo je oko 270 strelaca iz 25 država, među kojima je bilo 50 žena.

Pored takmičara iz Srbije, među najbrojnijima su bili učesnici iz Italije, koji su osvojili i najviše medalja, kao i iz Slovenije, Bugarske, Rusije, Mađarske, Crne Gore, Češke i Hrvatske, koji su se dva dana nadmetali na jednom od najvećih i najbolje uređenih poligona za praktično streljaštvo u Evropi.

Domaćini i organizatori iz Kluba praktičnog streljaštva DELTA, za koji nastupaju pripadnici SAJ-a, svojski su se potrudili da pripreme 20 poligona sa veoma zahtevnim metnim situacijama, koji su od strelaca zahtevali dobru psihofizičku pripremljenost i streljačku veštinu.

Foto: MUP Srbije/Dragan Džamić
Foto: MUP Srbije/Dragan Džamić

U jakoj međunarodnoj konkurenciji domaći takmičari su uspeli da ostvare zapažene uspehe i potvrde visoki takmičarski nivo.

U Diviziji Produkcija, tim DELTA PRO, koga su činili pripadnici SAJ-a osvojio je drugo mesto i srebrnu medalju, dok su dve italijanske ekipe osvoje zlatnu, odnosno bronzanu medalju – Arsenal Firearms Pro bio je pobednik, dok je Tanfoglio Pro zauzeo treće mesto.

I u Diviziji Standard srebrnu medalju je osvojio tim iz Srbije – Partizan, zlato je pripalo italijanskom Tanfoglio timu, dok su se bronzom okitili strelci iz Crne Gore –tim Akademija Piva.

U pojedinačnoj kategoriji naši takmičaru su osvoji dve medalje. Ljubiša Momčilović, član DELTE i naš najuspešniji praktični strelac i osvajač dve medalje sa evropskih prvenstava, osvojio je zlatnu medalju u Diviziji Produkcija, ispred Davida Indizija iz Italije i Miguela Ramosa iz Portugala.

Foto: MUP Srbije/Dragan Džamić
Foto: MUP Srbije/Dragan Džamić

Njegova supruga Snežana Momčilović, osvojila je bronzanu medalju u kategoriji Lady Produkcija, i to joj je donelo epitet najuspešnije domaće takmičarke. Zlato je u ovoj disciplini osvojila Iaria Ginčgila iz Italije, a srebro Ina Deledivka iz Rusije.

Protekli Open Delta Cup XI predstavljao je najbolju pripremu i proveru pred nastupajuće Evropsko prvenstvo u praktičnom streljaštvu, koje će se pod drugi put održati u bazi Specijalne antiterorističke jedinice u Batajnici u periodu od 9. do 14. septembra.

Imajući u vidu odličnu organizaciju upravo završenog kupa Open Delta XI ne sumnjamo da će i evropsko prvenstvo biti na visokom nivou i potvrditi ugled koji Srbija uživa u okviru Međunarodne asocijacije praktičnog streljaštva IPSC.