Strelci Srbije u najjačem sastavu na Svetskom kupu u Pekingu

Srbiju će na drugom Svetskom kupu u sezoni, koji će se naredne sedmice održati u Pekingu, predstavljati 13 strelaca, saopštio je Streljački savez Srbije.

Izvor: B92, Beta
Podeli
Foto: EPA/ZURAB KURTSIKIDZE
Foto: EPA/ZURAB KURTSIKIDZE

Reprezentacija Srbije će u Kinu otputovati u najjačem sastavu, pošto će u ekipi biti svih 12 učesnika Evropskog prvenstva vazdušnim oružjem u Osijeku, a uz njih će biti i iskusni Stevan Pletikosić.

U muškoj konkurenciji u Pekingu će se takmičiti: Milenko Sebić i Milutin Stefanović (vazdušna i MK puška trostav), Lazar Kovačević (vazdušna puška), Stevan Pletikosić (MK puška trostav) i Damir Mikec, Dimitrije Grgić i Duško Petrov (vazdušni pištolj.

U ženskoj konkurenciji za odličja će se boriti: Andrea Arsović i Sanja Vukašinović (vazdušna i MK puška trostav), Marija Malić (vazdušna puška), Zorana Arunović, ; Jasmina Milovanović (vazdušni i MK sportski pištolj) i Bobana Momčilović Veličković (vazdušni pištolj).

U takmičenju mikseva Srbiju će predstavljati parovi: Zorana Arunović/Damir Mikec; Bobana Momčilović Veličković/Dimitrije Grgić (pištolj), Andrea Arsović/Milutin Stefanović i Sanja Vukašinović/Lazar Kovačević (puška).

Takmičarski program na turniru u Pekingu traje od 23. do 28. aprila.

Kao i na svakom Svetskom kupu ove sezone, u pojedinačnim disciplinama dele se po dve olimpijske kvote za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine.

Od srpskih strelaca olimpijske vize su osvojili Damir Mikec i Zorana Arunović. Oni više nisu u konkurenciji za kvote, pa će se u Pekingu boriti samo za medalje, kako u pojedinačnoj tako i u miks konkurenciji.