Nova vest
Pojedinačni sportovi

Nedelja, 24.03.2019.

14:50

Srpski strelci osvojili srebro na EP u ekipnoj konkurenciji

Muška reprezentacija Srbije vazdušnom puškom osvojila ;je danas srebrnu medalju u ekipnom takmičenju na Evropskom prvenstvu u Osijeku.

Izvor: SN

Autor: SN

Srpski strelci osvojili srebro na EP u ekipnoj konkurenciji
Photo by Atsushi Tomura/Getty Images for Tokyo 2020

Srpski sastav, Milutin Stefanović, Milenko Sebić i Lazar Kovačević je u polufinalu, pošto je posle velikog preokreta pobedio Mađarsku, a u finalu izgubio od Rusije.

U polufinalu, Mađarska je bila bolja u prve tri serije i povela sa 6:0, pošto bolji tim posle svake serije dobija dva boda. Srbija je izjednačila na 6:6, ali je usledio novi niz Mađara koji su poveli sa 12:6 i došli na domak finala, jer u polufinalu pobedjuje tim koji osvoji 13 poena.

Srbija je imala snage za preokret, nadmašila je izuzetno jak mađarski tim (Šidi, Peni, Šomodji) u četiri uzastopne serije i pobedila sa 14:12.

Srbija i Rusija, su na početku finala vodile izjednačenu borbu. U skoro svakoj seriji minimalne razlike su odlučivale kome će pripasti dva boda. U se završnici Rusija, koju je predvodio evropski pojedinačni i šampion u miksu Vladimir Maslenjikov, a pored koga su u timu gađali Drijagin i Pančenko, odvojila.

Rusija je pobedila sa 17:5, pošto se finalni meč završava kada ekipa osvoji 16 poena.

Prošle godine Srbija je u ekipnom takmičenju vazdušnom puškom bila četvrta, a 2017. je osvojila bronzu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve
Gimnastika

Izraelu oduzeto EP

Evropsko prvenstvo u gimnastici 2025. neće biti održano u Tel Avivu kao što je bilo planirano zbog oružanih sukoba Izraela i Hamasa, prenela je Evropska gimnastika.

B92.sport

22:40

2 d

Aktuelno

Ski fest na Kopaoniku

Kopaonik biće domaćin velikog sportsko-rekreativnog događaja pod nazivom SKI FEST 2024.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:50

10 d

U fokusu

Vidi sve