Šekarićeva peta na Svetskom kupu

Srpska olimpijka Jasna Šekarić osvojila je peto mesto vazdušnim pištoljem drugog dana Svetskog kupa u Milanu sa 486 krugova.

MJIzvor: B92 Italija
Podeli

Šekarićeva je pre finala bila četvrta, ali je imala tek šesti rezultat u dodatnih deset dijabola, pa je pala za jednu poziciju.

Drugoj predstavnici Srbije u discipline vazdušni pištolj Bobani Veličković finale je izmaklo za dva kruga. Ona je na kraju zauzela 12. mesto sa 383 kruga, dok je Zorana Arunović u konkurenciji 88 takmičarki bila 19 sa 380 krugova.

Zlato je uzela Olena Kostevič ukrajinska olimpijska šampionka iz Atine 2004. sa rezultatom od 493,1 kruga. Srebro je pripalo Čehinji Lenki Maruskvoj, dok je bronza otišla u ruke Ćia Ćen Tien iz Tajvana.

Kod muškaraca u konkurenciji 83 strelca, Damir Mikec je zauzeo 14. mesto sa 581 krugom, dok je Andrija Zlatić bio 16. sa 580 krugova. Dimitrije Grgić zavrišio je kao 50. sa 573 kruga.

Zlato je kod muškaraca uzeo Džonglian Tan iz kine, srebro je pripalo turčinu Ismailu Kelesu, a bronza Rusu Vladimiru Gončarovu.

U eliminacijama MK puškom 3 puta 40 metaka u kvališikacije su se plasirala dva srpska strelci Stefan Pletikosić i Nemanja Mirosavljev, dok su Milenko Sebić i Dragan Marković završili takmičenje. Pletikosić i Mirosavljev izlaze na vatrenu liniju u četvrtak, a osam najboljih iz kvalifikacija ići će u borbu za medalju.

U eliminacijama MK puškom trostav 3 puta 20 metaka gađaće Dragana Todorović, Ivana Maksimović i Andrea Arsović

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.