Nova vest
Pojedinačni sportovi

Utorak, 26.05.2009.

15:58

Lidija Mihajlović osvojila srebro

Reprezentativka Srbije u streljaštvu Ldija Mihajlović osvojila je srebrnu medalju u gađanju MK puškom trostav 3 puta 20 metaka na Svetskom kupu u Milanu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Mihajlovićeva je izjednačila sopstveni državni rekord od 587 krugova, po serijama ležeći 197, stojeći 193, klečeći 197, a sa finalom je imala ukupno 685,3 kruga. Trijumfovala je nemačka reprezentativak Sonja Fajlšifter sa 686,9 (585) krugova, dok je bronzu osvojila Kinskinja Ksijanđan Van sa 684,1 (585) krugova.

Druga srpska predstavnica u Milanu Andrea Arsović plasirala se na 37. mesto sa 569 krugova (195, 185, 189).

"Medalja je morala da dođe, imali smo nekoliko propuštenih prilika, ali veliki broj izalazaka na vatrenu liniju u dva Svetska kupa u Minhenu i Milanu, uvek donese makar jedan visok plasman i rezultat. Ovo nam je drugi trofej, srebro je MK pištoljem u Minhenu sa dva državna rekorda 666,1 sa finalom i 574 u osnovnom delu osvojio Damir Mikec", rekao je selektor Zoran Stojiljković.

Lidija Mihajlović je gađala odlično meč, ali je imala je dve male greške u finalu i zbog toga je izgubila i zlatnu medalju.

"Propsutila sam priliku za još bolji rezultat u osnovnom delu, jer sam malo požurila u klečećem stavu, i dva poslednja metka su bila devetke, a elektronski mereno 9,8 i 9,9 znači mogli su da budu i centri. U Minhenu sama dobro gađala eliminaicje, a slabije drugi dan. Ovde u Milanu sebi sam rekla, da moram oba dana da budem dobra. U eliminacijama sam imala 582 kruga, i potom 587 krugova. Pribojavala sama se jedino puške. Zbog vrućine, okidanje kao da mi je malo popustilo, pa smo ga uoči meča doterivali i, na sreću, sve je bilo u redu", istakla je Mihajlovićeva.

"Pritisak je bio veliki. Stalno kažem sebi da ne smem da gledam semafor sa rezultatima, ali ne možete da ne pogledate, pogotovo kada publika aplaudira za dobar hitac i navija. Videla sam da Fajlšifterova gađa jake centre, mislim da je imala samo jednu devetku, a i Kineskinja Van mi se opasno približila tako da sam se jako trudila da ne pogrešim u poslednja tri metka, spuštala sam pušku i čekala da sve bude u redu", dodala je ona.

Mihajlovićevoj je ovo peta medalja sa Svetskih kupova, treća koju je osvojila u Milanu, pošto je prethodno na tom strelištu 1992. godine, uoči OI u Barseloni, osvojila je dve srebrne medalje, MK puškom 3 puta 20 metaka i vazdušnom puškom.

"Skoro sam i zaboravila kada je to bilo. Ali, Milano je sigurno moj srećan grad", našalila se Lidija Mihajlović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve
Biciklizam

Verhof "kišni čovek" Obrenovca

Pobednik kružne trke u Obrenovcu, kojom je otvoreno 18. izdanje Međunarodne biciklističke trke "Beograd-Banjaluka", je Stefan Verhov iz holandskog tima Junivers.

Trka Beograd-Banjaluka

19:15

2 d

U fokusu

Vidi sve