Zvezda izdala saopštenje: Skandalozna odluka Saveza

Stonoteniski klub Crvena zvezda izdao je zvanično saopštenje povodom proglašenja šampiona za sezonu 2019/20.

Izvor: B92
Podeli
Photo by Christof Koepsel/Bongarts/Getty Images
Photo by Christof Koepsel/Bongarts/Getty Images

Sezona je prekinuta zbog koronavirusa, a za šampiona je proglašen Banat, koji je bio najbolji u ligaškom delu takmičenja.

Posle ligaškog dela na programu je bio plej-of, ali se on nije odigrao.

Crvena zvezda smatra da je oštećena i da je Banat postao šampion na neregularan način.

Zbog trenutne situacije, nisu želeli da održe konferenciju za medije, već su izdali zvanično saopštenje, koje prenosimo u celosti i bez redakcijskih izmena.

"Odluka Stonoteniskog saveza Srbije o proglašenju ekipe STK Banat iz Zrenjanina za pobednika Superlige Srbije za sezonu 2019/2020, na osnovu toga što u ligaškom delu imao najviše bodova, koja je doneta na elektronskoj sednici Izvršnog odbora 01. jula 2020 godine, poslata je klubovima i postavljena na internet stranici Stonoteniskog saveza Srbije tek 10 jula, sa zavodnim brojem 70 i datumom 10 juli, dakle čak 10 dana nakon odluke Izvršnog odbora. Taj podatak dovoljno govori o načinu rada i samom funkcionisanju organa i kancelarije Saveza, i takođe ukazuje da se u periodu između elektronske sednice Izvršnog odbora i obaveštenja klubovima očigledno svašta dešavalo.

Crvena zvezda ovakvu odluku Stonoteniskog saveza Srbije smatra ne samo protivzakonitom jer nema uporište ni u jednom pravnom aktu, već i skandaloznom. Mi smo odmah po prijemu odluke od kancelarije Saveza tražili da nam se HITNO dostavi sledeće jer su u pitanju informacije od javnog značaja:

- Kako je glasila formulacija pitanja koja je poslata na odlučivanje članovima Izvršnog odbora za tu elektronsku sednicu? Sumnjamo da je već samim pitanjem koje je poslato članovima Izvršnog odbora za izjašnjenje prekršen Zakon o sportu i Propozicije ligaškog takmičenja od strane rukovodstva Saveza.

- Kako su glasali pojedinačno svaki od članova Izvršnog odbora?

- Od Stonoteniskog saveza Srbije se zahteva, da onih 5 članova Izvršnog odbora koji su glasali ZA proglašenje Banata za pobednika Superlige Srbije nam dostave obrazloženje na osnovu kog člana kog pravnog akta Saveza su doneli takvu odluku", navodi se u saopštenju STK Crvena zvezda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.