Nova vest
Pojedinačni sportovi

Utorak, 10.05.2016.

16:23

Novosađanke do titule, uz rekord za anale

Stonoteniserke Novog Sada osvojile su, po drugi put u klupskoj istoriji, titulu prvaka Srbije.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Novosađanke do titule, uz rekord za anale
Youtube screenshot

Novosađanke su u finalnoj seriji plej ofa Superlige Srbije, savladale Obilić sa 2-0 u pobedama.

Nakon trijumfa rezultatom 4-2 u prvom susretu odigranom u Novom Kneževcu, Novosađanke su, na svom terenu u sali Spens-a, bile bolje sa 4-3 u veoma neizvesnom i dramatičnom susretu.

Istini za volju, do pobede su žuto-plave mogle i ranije pošto je Viktoria Tružinski propustila gotovo deset meč lopti u duelu sa Draganom Vignjević u kojem je poražena nakon pet setova. Ipak, Novi Sad je došao do titule zahvaljujući sedmoj partiji, u igri parova, kada su balkanske prvakinje iz Novog Sada, u sastavu Tružinski – Maksuti, bile bolje od dubla Rečko – Radonjić sa 3:2 u setovima.

Osvajanjem titule u Superligi Srbije, stonoteniserke Novog Sada potvrdile su nezapamćenu dominaciju u istoriji ženskog stonog tenisa kod nas. Novosađanke su tokom sezone osvojile sva prva mesta na svim takmičenjima u kalendaru stonoteniskog saveza Srbije, uključujući Top 16 i Državno prvenstvo gde su se međusobno sastale u finalu singla, dubla, ali okitile i sa titulom u miksu. Osim domaćih, imaju i pregršt medalja sa balkanskih igara, a posebno se izdvaja plasman među 12 najboljih u Kupu Evrope kada je Novi Sad savladao višestrukog rumunskog prvaka AĆS Dumbrovicu iz Temišvara čime je zaokružio sezonu iz snova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve