Karakašević, Pete i Erdelji dobro krenuli ka Riju

Šestoro srpskih stonotenisera u švedskom Halmštatu počelo je takmičenje u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.

JTIzvor: B92
Podeli
Starsportphoto
Starsportphoto

Sa turnira u Švedskoj po desetoro najboljih u ženskoj i muškoj konkurenciji obezbediće olimpijske vize, još po 22 najboljih sa svetske rang-liste koji nemaju vizu igraće u Riju.

Posle po dva kola u obe konkurencije Aleksandar Karakašević i Žolt Pete imaju po dve pobede,, dok je Marko Jevtović izgubio oba meča prvog dana.

Posle pobede nad Turčinom Mengeom, Karakašević je bio bolji od Ben Arija iz Izraela sa 4:0. Pete je u prvom kolu pobedio Goraka iz Poljske, a potom je slavio protiv Hrvata Zorana Primorca sa 4:0. Od Jevtovića su bili bolji Poljak Vang i Papajorgi iz Grčke sa po 4:0.

Kod žena, Ana Marija Erdelji ima dve pobede posle prvog dana, dok su Andrea Todorović i Gabrijela Feher igrale su po jedan meč i izgubile. Erdelji je prvo pobedila Zavicanu iz Grčke, a potom je bila bolja od Švajcarkinje Ašvanden sa 4:0. Todorovićeva je poražene od Ukrajinke Pesocke sa 4:2, a Feherova od Ekholmove iz Švedske sa 4:2.

U sredu se igraju mečevi trećeg kola, pa kreće i druga faza takmičenje, a turnir traje do subote kada ćemo znati ko obezbeđuje olimpijske vize.