Nova vest
Pojedinačni sportovi

Četvrtak, 29.04.2021.

14:00

Zvezda donirala šahovske table KPZ "Padinska skela"

Šahovski klub Crvena zvezda donirao je 17 tabli i satova Kazneno-popravnom zavodu u Padinskoj skeli sa željom da tamo zaživi šahovska sekcija.

Izvor: SS

Autor: SS

Zvezda donirala šahovske table KPZ
EPA-EFE/Lukasz Gagulski

Kako se navodi na sajtu kluba, delegacija na čelu sa predsednikom Aleksandrom Srećkovićem Kuburom, direktorom Dragoljubom Raičkovićem i dvojicom velemajstora Boškom Abramovićem i Stefanom Đurićem, posetila je ovaj zavod.

U srdačnom razgovoru sa upravnikom Vladimirom Bukvićem i načelnikom za tretman Sašom Popovićem, dogovorena je dalja saradnja dve institucije.

Zvezda će, kad se budu stekli uslovi, organizovati simultanku u zatvoru gde će dvojica velemajstora odigrati sa 20 osuđenika partiju šaha, ali je takođe predviđena i organizacije kulturnog programa.

"Ovde smo na inicijativu rukovodstva Zavoda. Na licu mesta smo videli njihov trud da osuđenike tokom izdržavanje kazne pripreme za punopravne članove društva u socijalnom i ekonomskom smislu. U tom plemenitom nastojanju, od nas i mene lično će uvek imati podršku. Kao konkretan korak je dogovorena šahovska simultanka između našeg kluba i Zavoda u Padinskoj skeli, koju ću pokušati da dodatno oplemenim pozorišnom predstavom. Ujedno pozivamo i druge da pružamo ruke ljudima koji žele da se vrate na pravi put", rekao je predsednik kluba, inače poznati srpski glumac Aleksandar Srećković Kubura.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve
Biciklizam

Verhof "kišni čovek" Obrenovca

Pobednik kružne trke u Obrenovcu, kojom je otvoreno 18. izdanje Međunarodne biciklističke trke "Beograd-Banjaluka", je Stefan Verhov iz holandskog tima Junivers.

Trka Beograd-Banjaluka

19:15

15 h

U fokusu

Vidi sve