Nova vest
Pojedinačni sportovi

Nedelja, 15.01.2012.

21:39

Kist šampion sveta u pikadu

Holanđanin Kristijan Kist novi je profesionalni šampion sveta u pikadu, u Lejksajdu, pošto je u finalu savladao favorizovanog Tonija O' Šeja sa 7:5.

Izvor: ČŽ

Autor: ČŽ

Default images

Holanđanin je tako u svom debiju na takmičenju u Lejsajdu uspeo da dođe do titule i najvećeg uspeha u karijeri.

Kist je u prve dve runde eliminisao zemljake Dekera sa 3:2, de Vosa sa 3:1, u četvrtfinalu "počistio" Alana Norisa sa 5:1m a u polufinalu bio bolji od Teda "The couna" Hekija, u žestokom i neizvesnom duelu sa 6:5.

S druge strane Toni "Silverbek" O'Šej imao je teži put do finala. U prvom kolu je izbacio Timija Vesta sa 3:0, u drugom Rosa Montgomerija sa 4:1. Prvo veliko iskušenje je imao u četvrtfinalu, kada mu je protivnik bio fantastični Martin "Woolfie" Adams. Taj meč nečekivano lako dobio je O' Šej, a onda se u polufinalu namučio sa Veslijem Harmsom, kojeg je dobio sa 6:5.

Titulu u konkurenciji žena osvojila je Anastasija Dobromislova, koja je bila bolja od Dite Hedman sa 2:1. Pre toga je Ruskinja bila bolja od devetostruke šampionke sveta Trine Galiver sa 2:0.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve
Gimnastika

Izraelu oduzeto EP

Evropsko prvenstvo u gimnastici 2025. neće biti održano u Tel Avivu kao što je bilo planirano zbog oružanih sukoba Izraela i Hamasa, prenela je Evropska gimnastika.

B92.sport

22:40

2 d

Aktuelno

Ski fest na Kopaoniku

Kopaonik biće domaćin velikog sportsko-rekreativnog događaja pod nazivom SKI FEST 2024.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:50

10 d

U fokusu

Vidi sve