Nova vest
Pojedinačni sportovi

Subota, 24.05.2014.

18:52

SP: Tri medalje za srpske kuglaše

Poslednjeg dana seniorskog prvenstva sveta u kuglanju u češkom Brnu, srpski reprezentatvci osvojili su tri medalje - srebro i dve bronze.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

Reprezentativac Igor Kovačić osvojio je srebro, dok su bronzane medalje pripale Vilmošu Zavarku i Goranu Ostojiću.

Ostojić nije uspeo da se plasira u finale pošto je u polufinalu izgubio od svetskog šampiona i dvostrukog svetskog rekordera (pojednačno 734 i kombinacija 955) Tamaša Kiša iz Madjarske sa 628:695 (1:3).

"Napravio sam nekoliko grešaka kada se lomio rezultat, posle 1:1 u setovima, Kiš je to iskoristio. Noge me nisu slušale, a malo je nestalo i adrenalina posle pobede u polufinalu i obezbedjene bronze", rekao je Ostojić.

Selektor Miloš Ponjavić istakao je da je zadovoljan učinkom srpkskih kuglaša i kuglašica, koji su na SP u Češkoj osvojili šest medalja - jednu srebrnu i pet bronzanih.

"Osvojili smo šest medalja, nažalost, za razliku od Lesna 2012. nijednu zlatnu. Ispadnje Zavarka jeste u mnogome poremetilo planove, ali imao je napornu sezonu i pad forme je došao u zao čas. Moraćemo ubuduće malo drugačije da koncipiramo pripreme za ovo takmičenje koje će se i dalje igrati u majskom terminu", poručio je Ponjavić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve