Nova vest
Pojedinačni sportovi

Četvrtak, 15.05.2014.

23:42

Srpski kuglaši prvaci sveta

Muška omladinska reprezentacija Srbije u kuglanju postala je prvak sveta oborivši rekord sa 3.890 čunjeva.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Pod vođstvom selektora Vojka Pavlovića šampionsku titulu osvojili su Robert Ernješi (679 čunjeva), Marko Antić (616), Igor Kovačić (697), Milorad Vojnović (598) Radovan Vlajkov (684) i Alen Kujundžić (616), rezerve su bili David Lainščak i Balaž Kovač.

Srebna medalja pripala je Mađarskoj sa 3.769, dok je bronzu osvojila Slovačka sa 3.731 čunjeva. Dosadašnji svetski rekord reprezentacije Nemačke iznosio je 3.739 čunjeva.

"Ovo je najbolja generacija u svetskom kuglanju u istoriji. Rekord koji su postavili teško da će ko dostići, osim ako u Srbiji za neku godinu ne stasa nova generacija kuglaških vanzemaljaca", izjavio je predsednik Kuglaškog saveza Srbije Uroš Dragojlović, zahvalivši na podršci Ministarstvu omladine i sporta Srbije.

Na prvenstvu u Brnu u pojednačno finale, u nedelju 18. maja, plasirali su se Robert Ernješi, Radovan Vlajkov i Igor Kovačić, preneo je Kuglaški savez Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve
Biciklizam

Verhof "kišni čovek" Obrenovca

Pobednik kružne trke u Obrenovcu, kojom je otvoreno 18. izdanje Međunarodne biciklističke trke "Beograd-Banjaluka", je Stefan Verhov iz holandskog tima Junivers.

Trka Beograd-Banjaluka

19:15

1 d

U fokusu

Vidi sve