Nova vest
Pojedinačni sportovi

Četvrtak, 22.08.2013.

17:45

Svetska elita u Banji Junaković

Od petka 23. avgusta do nedelje 25. avgusta održaće se „Junaković kup“ u kuglani sa osam staza u Banji Junaković kod Apatina.

Izvor:

Autor:

Default images

Na turniru će učestvovati, kuglaški šampioni Slovačke - Sport iz Podbrezove i Srbije - Beograd, dva kluba u čijim redovima igraju skoro svi reprezentativci Slovačke i Srbije, hrvatski prvoligaš Kandit iz Osijeka, novi srpski superligaš Kordun iz Kljajićeva, dva srpskoligaša Polet PB iz Sombora i Apatin, vojvođanski drugoligaš Junaković Prigrevica i reprezentacija Apatina.

Banju Junaković u oktobru očekuje i organizacija najznačajnijeg klupskog takmičenja.

"Banja Junaković će u oktobru biti domaćin najznačajnijeg klupskog takmičenja Svetskog kupa na kome učestvuju nacionalni šampioni i ovaj turnir će, pre svega, Podbrezovoj i Beogradu poslužiti da još jednom odigraju na našim stazama", kaže Đorđe Jovanić jedan od organizatora turnira.

U redovima Podbrezove igraju srpski reprezentativci - svetski rekorder i najbolji igrač sveta Vilmoš Zavarko, najbolji mladi igrač sveta Robert Ernješi i legendarni kapiten srpske reprezentacije Jovan Ćalić a trener slovačkog šampiona je srpski selektor seniora Miloš Ponjavić.

Beograd, koji je lane u Svetskom kupu osvojio sjajno treće mesto ima tim sastavljen od reprezentativaca, predvodi ih Daniel Tepša jedan od naših kuglaša iz „kluba 700“, a tu su i Goran Ostojić, Čongor Baranj, Arpad Antal, Miloš Simijonović, Srđan Šokac...

U timovima Korduna i Poleta PB bilo je dosta promena u ovom prelaznom roku i videće se uoči početka liga čime raspolažu...

U „A“ grupi su Sport iz Podbrezove, Kordun iz Kljajićeva, Apatin i reprezentcaija Apatina, a u „B“ grupi Beograd, Kandit iz Osijeka, Polet PB iz Sombora i Junaković Prigrevica.

U

petak od 13 do 22,30 igraće se po grupama, kao i u subotu do 18 časova, posle čega će se odigrati i mečevi za plasman od petog do osmog mesta.

U subotu od 9 časova su polufinalni dueli („A“ 1 – „B“ 2 i „A“ 2 – „B“ 1) a od 12 časova je finale.

Svečano otvaranje je u petak u 16 časova.

Prošle godine titulu na „Junaković kupu“ osvojio je mađarski Segednin pobedivši u finalu sa 8:0 Kandit iz Osijeka. Sloboda iz Tuzle (BiH) je osvojila treće mesto savladavši Polet PB sa 5:3.

Organizaciju turnira pomogle su društveno sportske organizacije Apatina, Banja Junaković i prijatelji kuglaškog sporta.

Među uglednim gostima na turniru biće i Uroš Dragojlović predsednik Kuglaškog saveze Srbije i potpredsednik Međunarodne kuglaške federacije FIK NBC.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve