Nova vest
Pojedinačni sportovi

Utorak, 02.03.2021.

13:05

Skandal u Velikoj Britaniji – džokej skakao po mrtvom konju

Nova kontroverza potresla je svet konjičkog sporta u Velikoj Britaniji.

Izvor: B92

Autor:B92

Skandal u Velikoj Britaniji – džokej skakao po mrtvom konju
Foto: Profimedia/Hugh Routledge ©

Pojavio se video na kojem Rob Džejms, džokej koji je trijumfovao na trci u Čeltenhemu prošle godine, sedi na mrtvom konju dok se ljudi u njegovom društvu smeju.

Video se pojavio samo dan nakon što je irski trener Gordon Eliot privremeno suspendovan sa trka u Velikoj Britaniji zbog slike na kojoj sedi na mrtvom konju.

Nema informacija gde je video sa Džejmsom snimljen niti da li je u vezi sa Eliotovim slučajem.

UPOZORENJE – video na kojem Rob Džejms skače na mrtvog konja nije preporučljiv za osetljive osobe

Eliot se izvinio zbog fotografije koja cirkuliše društvenim mrežama na kojoj se on smeje i pozdravlja snimatelja, dok priča na telefon sedeći na mrtvom konju.

On je izjavio da je fotografija napravljena pre nekog vremena i da je to bio "trenutak ludila zbog koga će da ispašta do kraja života".

Javnost je žestoko pritikovala Eliota, trostrukog pobednika Grand nešnala, tražeći da zauvek bude izbačen iz konjičkog sporta i da mu se zabrani pristup hipodromima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve
Biciklizam

Verhof "kišni čovek" Obrenovca

Pobednik kružne trke u Obrenovcu, kojom je otvoreno 18. izdanje Međunarodne biciklističke trke "Beograd-Banjaluka", je Stefan Verhov iz holandskog tima Junivers.

Trka Beograd-Banjaluka

19:15

1 d

U fokusu

Vidi sve