Nova vest
Pojedinačni sportovi

Utorak, 24.01.2023.

11:25

Bejl konačno dočekao da počne novu karijeru VIDEO

Samo nekoliko dana nakon što je objavio da završava blistavu fudbalsku karijeru, Garet Bejle je najavio novi sportski izazov.

Izvor: B92

Autor:B92

Bejl konačno dočekao da počne novu karijeru VIDEO
Foto: Profimedia

Velšanin je na Instagramu potvrdio da će učestvovati na predstojećem profesionalnom golf turniru.

Na takmičenju čiji je nagradni fond sedam miliona evra bivša zvezda Totenhema i Real Madrida priključiće se poznatim ličnostima koje će se okušati protiv najboljih svetskih profesionalaca.

Još pre nekoliko godina Predrag Mijatović, bivši napadač i sportski direktor Reala, naglasio je da je Bejlu Vels prvi na listi prioriteta, a da je ispred kluba koji ga plaća uspeo da ugura i golf.

Njegova izjava toliko je oduševila velške navijače da su 2019. obećali da ga stave na zastavu koja će se s tribina vijoriti tokom utakmice protiv Mađarske.

Ta utakmica bila je presudna za obe reprezentacije u lovu na Evropsko prvenstvo, a Bejl se nakon nje fotografirao s tom zastavom u prvom planu.

Sad kad pred sobom više nema fudbalskih prepreka, golf je dobio istaknuto mesto u njegovom životu i Bejle će zaigrati na događaju PGA tura.

Impresivna karijera

Iza Velšanina je impresivna karijera u kojoj je osvojio pet trofeja Lige šampiona i tri španska prvenstva.

Proslavio se igrajući za Totenhem, iz koga je 2013. godine prešao u Real Madrid za tada rekordnih 100 miliona evra.

Za Real Madrid je zabeležio 258 nastupa i postigao 106 golova. Najvažnija dva gola za klub postigao je u finalu LŠ 2018. godine protiv Liverpula.

Ušao je u igru kao rezerva u 62. minutu na 1:1, da bi zatresao mrežu "redsa" samo dva minuta kasnije.

U prvim sezonama u Realu je bio odličan, ali kasnije je postao velik finansijski teg kluba, koji ga je prosledio na pozajmicu u Totenhem, a po isteku ugovora otišao je u Ameriku.

Poslednjih godina u Realu je postao omražen jer je izjavio da "može da igra golf dok mu ne istekne ugovor".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve
Biciklizam

Verhof "kišni čovek" Obrenovca

Pobednik kružne trke u Obrenovcu, kojom je otvoreno 18. izdanje Međunarodne biciklističke trke "Beograd-Banjaluka", je Stefan Verhov iz holandskog tima Junivers.

Trka Beograd-Banjaluka

19:15

2 d

U fokusu

Vidi sve