Nova vest
Pojedinačni sportovi

Utorak, 05.04.2022.

11:15

Olimpijska šampionka završila karijeru sa 22 godine

Izrealska ritmička gimnastičarka Linoj Ašram odlučila je da okonča karijeru u 22. godini.

Izvor:

Autor:

Olimpijska šampionka završila karijeru sa 22 godine
Foto: Profimedia

Ona je na Olimpijskim igrama u Tokiju osvojila zlatnu medalju u višeboju i na taj način prekinula 20 godina dugu dominaciju ruskih gimnastičarki.

Međutim, umesto da nastavi da niže uspehe, odlučila je da okonča karijeru i posveti se trenerskom poslu. Pridružiće se timu svog doskorašnjeg trenera Ajeleta Susmana.

"Znam da je ovo putovanje vredilo jer na mojoj vizit karti piše 'olimpijska pobednica'. "Sportista mora da zna kada se treba povući. Ostvarila sam svoj san. Nastaviću, ali s druge strane", izjavila je Ašram.

Tokom karijere je osvojila šest srebrnih i pet bronzanih medalja na Svetskim prvenstvima 2017, 2018. i 2019. godine, te dve zlatne medalje i jednu bronzu na prošlogodišnjem Svetskom kupu. Bila je zlatna i u višeboju na Evropskom prvenstvu 2020.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve
Biciklizam

Verhof "kišni čovek" Obrenovca

Pobednik kružne trke u Obrenovcu, kojom je otvoreno 18. izdanje Međunarodne biciklističke trke "Beograd-Banjaluka", je Stefan Verhov iz holandskog tima Junivers.

Trka Beograd-Banjaluka

19:15

2 d

U fokusu

Vidi sve