Nova vest
Pojedinačni sportovi

Četvrtak, 30.04.2020.

21:20

Suspendovani trener bez komentara, oglasila se gimnastičarka: Neke stvari ostaće uz mene zauvek

Nekadašnja američka olimpijka i trener reprezentacije Megi Heni suspendovana je na osam godina, a sada su otkriveni još neki detalji.

Izvor: LN

Autor: LN

Suspendovani trener bez komentara, oglasila se gimnastičarka: Neke stvari ostaće uz mene zauvek
Photo by Jared Wickerham/Getty Images

Gimnastičarski savez SAD suspendovao je Heni nakon što ju je tročlana komisija osudila za "emocionalno i verbalno zlostavljanje mladih sportiskinja".

Odluka je donsena nakon dva meseca suđenja, tokom kojih je osvajačica zlatne medalje na Igrama Lori Ernandez svedočila protiv dugogodišnje mentorke, koja se oglasila nedugo nakon presude.

"Ovakav način ponašanja i tretiranja drugih nikada nije okej. Neke stvari koje su mi se desile ostaće uz mene zauvek i moraću da radim na tome da se od toga oporavim. Ali, to što sam podelila svoju priču mi je pomoglo da zatvorim to poglavlje u svom životu, udahnem duboko i počnem ispočetka", napisala je Ernandes.

Advokat osuđenog trenera Rasel Prins rekao je da se ne slaže da odlukom komisije, dok se Heni nije oglašavala.

"Mislimo da oni ni na koji način nisu sagledali sve činjenice i sva dešavanja. Očekujem arbitražu", rekao je Prins.

Četrdesetdvogodišnjakinja narednih osam godina ne sme da se pojavi ni na jednom gimnastičarskom takmičenju u SAD, oduzete su joj privilegije Saveza, a ne sme ni da kontaktira nikoga od osoba koje su se žalile na nju.

Jedini izuzetak je posećivanje takmičenja na kojem će gledati svoju ćerku kako se takmiči, a posle osam godina će smeti da podnese zahtev za povratak u Savez. Ukoliko joj bude odobren, biće smeštena na dve godine uslovnog rada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve