Nova vest
Pojedinačni sportovi

Petak, 03.07.2020.

08:18

Skokovi sa Starog mosta u Mostaru 26. jula

Tradicionalni skokovi sa Starog mosta, takmičenje koje će ove godine imati 454. izdanje, održaće se 26. jula.

Izvor: Tanjug

Autor:Tanjug

Skokovi sa Starog mosta u Mostaru 26. jula
Foto: roibu/Depositphotos

To će se desiti bez obzira na epidemiološku situaciji u BiH tog dana, potvrđeno je za agenciju Anadolija iz Kluba skakača u vodu Mostari, koji je organizator manifestacije.

Kako se navodi, neizvesno je da li će zbog situacije na granicama, Skokovi ovog puta imati međunarodni karakter, kao i da li će na platou ispod Starog mosta prisustvovati publika, dok neki od popratnih sadržaja neće biti organizovani.

"Ne znamo ni koliko će skakača uzeti učešće, niti da li će publici biti dozvoljen pristup, ali je sigurno da će se manifestacija održati. Datum je, od ranije je poznato, 26. jul, a početak je zakazan za 16 sati. Nadamo se da će publika prisustvovati, jer se zbog publike sve i dešava", rekao je portparol Kluba skakača Saša Oručević, prenose Nezavisne.

Skokovi sa Starog mosta najstarije su takmičenje u Bosni i Hercegovini i jedan od najznačajnijih događaja u Gradu Mostaru.

Manifestacija nije prekinuta čak ni tokom rata kada se skakalo pod granatama, i to bez prisustva publike.

Titulu najboljeg u kategoriji skokova na noge ove godine braniće Igor Kazić, dok je prošlogodišnji pobednik u skokovima na glavu Lorens Listo odlučio da okonča karijeru.

Rekorderi po broju pobeda su Listo i legendarni Emir Balić, koji su se na pobedničko postolje penjali čak 13 puta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve
Biciklizam

Verhof "kišni čovek" Obrenovca

Pobednik kružne trke u Obrenovcu, kojom je otvoreno 18. izdanje Međunarodne biciklističke trke "Beograd-Banjaluka", je Stefan Verhov iz holandskog tima Junivers.

Trka Beograd-Banjaluka

19:15

1 d

U fokusu

Vidi sve