Nova vest
Pojedinačni sportovi

Sreda, 03.06.2015.

22:35

Ultramaraton na Staroj planini za vikend

Na Staroj planini ovog vikenda biće održan ultramaraton na kome će učestvovati više od 150 takmičara.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

Oni će se nadmetati u brdskom trčanju na 20, 84 i 122 kilometara, kao i brdskom biciklizmu.

Trka na Staroj planini, kako je Tanjugu kazao jedan od organizatora Marko Nikolić, četvrta je trka u ovogodišnjoj Nacionalnoj skajraning (nebesko trčanje) ligi Srbije.

Za ultramaraton su se pored Srbije, prijavili takmičari iz 11 zemalja i to Poljske, Hrvatske, Grčke, Rusije, Turske, Portugalije, Irana i drugih zemalja.

"Najduža brdska trka u našoj zemlji, Staroplaninski maraton počeće u petak, 5. juna u ponoć kada će se na startu naći učesnici deonica na 84 kilometra (4.100 m uspona) i 122 kilometra, koji će savladati visinsku razliku od preko 5.500 metara nadmorske visine", rekao je Nikolić.

Takmičari na 20 kilometara nadmetanje počinju u subotu, 6. juna ujutru.

"Retko koja trka ima dosta delova preko 2.000 metara nadmorske visine. Stara planina je surova, nepristupačna sa nezaobilaznim klekama koje veoma otežavaju takmičarima posao", rekao je Nikolić.

Staroplaninski maraton boduje se za najprestižniju brdsku trku na svetu UTMB.

Organizacija "Skajraning Srbija" organizuje trku pod pokroviteljstvom Turisticke organizacije Knjaževca, Falkenštajner hotela na Staroj planini i Parka prirode "Stara planina".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve