Nova vest
Pojedinačni sportovi

Petak, 04.05.2012.

23:04

Treći Kup Srbije u balonarstvu

U Jagodini u subotu počinje Treći kup Srbije u balonarstvu u kome će učestvovati devet balona iz Srbije, Mađarske i Slovenije.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Sedam posada iz Slovenije i po jedna iz Mađarske i Srbije tokom naredna dva dana učestvovaće u takmičarskim letovima toplovazdušnih balona, najavili su organizatori u Jagodini.

Otvoreni kup Srbije u balonarstvu organizuje se uz podršku Vazduhoplovnog saveza Srbije, a u okviru 14. memorijalnog kupa "Potpukovnik Goran Ostojić", koji se održava u čast tog pripadnika 63. padobranske brigade iz Niša.

Prema rečima tehničkog direktora takmičenja Srđana Srdića, ovo takmičenje će ući u kalendar međunarodne organizacije za sportsko vazduhoplovstvo, a ujedno će se održati i Trofej Beograda u vazduhoplovnim sportovima.

"Trofej Beograda ovog puta odvijaće se u Jagodini. Biće tu i internacionalni sudija tako da će vršiti i bodovanje", rekao je Srdić, koji je i pilot jedinog balona iz Srbije na ovom takmičenju.

Prema njegovim rečima, u Srbiji postoji samo tri balona, koliko ih je bilo i pre 100 godina, te će ovo biti odlična prilika za promociju ovog sporta u Srbiji.

Osim ovog Kupa, postoji i državno prvenstvo u balonarstvu koje se održava u Senti u septembru i koje okupi i do 20 balona.

Svečano otvaranje zakazano je za subotu u 12 ćasova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve