Nova vest
Pojedinačni sportovi

Subota, 27.03.2010.

20:51

Trijumf Bonoma na startu sezone

Britanac Pol Bonom krenuo je u odbranu titule trijumfom na prvoj trci ovogodišnjeg Red Bull Air Race šampionata održanoj u Abu Dabiju.

Izvor: Jelena Trajković

Autor:Jelena Trajković

Default images

Bonom, koji je kvalifikacije završio na trećem mestu, do pobede na startu sezone je došao u vremenu od 1:14.06 minuta, tik ispred sunarodnika Najdžela Lemba i Mađara Petera Bešenjeja. Austrijanac Hanes Arh, koji je bio najbolji u kvalifikacijama je trku završio na razočaravajućem 11. mestu.

Arh, pobednik prošlogodišnje trke u Abu Dabiju, je bio glavni favorit za trijumf, ali je bio diskvalifikovan u Top 12 rundi zbog preopasnog letenja. Mnogi piloti od kojih se, takođe, mnogo očekivalo su isto eliminisani u ranim fazama trke koju su obeležile diskvalifikacije i tehnički problemi.

Pošto se temperatura pred sam početak trke podigla na preko 40 stepeni tu nije bio kraj nevoljama za sve takmičare jer su tada počeli da duvaju i jaki pustinjski vetrovi. Sve to je prvu trku sezone učinilo jednom od najdramatičnijih u šestogodišnjoj istoriji šampionata.

Ovo je fantastičan start nove godine“, rekao je Bonom, koji je zahvaljujući 12. trijumfu u karijeri došao do 12 bodova, „Sve što sam video tokom trke je bilo fascinantno. Vetar je menjao pravac, dok je temperura bila jedan od bitnih faktora. Bio je težak posao zadržati koncentraciju u takvim uslovima i ne vidim slučajnost u tome što su samo veterani bili na podijumu. Iskustvo pomaže tokom dana kakav je bio ovaj. Na sve mora da se pazi i da se smišlja dobra taktika“.

Ovogodišnji Red Bull Air Race šampionat se nastavlja u Pertu, u Australiji, 17. i 18. aprila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve
Biciklizam

Verhof "kišni čovek" Obrenovca

Pobednik kružne trke u Obrenovcu, kojom je otvoreno 18. izdanje Međunarodne biciklističke trke "Beograd-Banjaluka", je Stefan Verhov iz holandskog tima Junivers.

Trka Beograd-Banjaluka

19:15

2 d

U fokusu

Vidi sve