Nova vest
Pojedinačni sportovi

Utorak, 19.01.2021.

12:30

Olimpijski šampion optužen za doping

Olimpijski šampion u dizanju tegova Kazahstanac Nidžat Rahimov optužen je za zamenu uzoraka urina u doping slučaju i privremeno je suspendovan.

Izvor: MT

Autor: MT

Olimpijski šampion optužen za doping
Foto: Profimedia

Međunarodna agencija za testiranje (ITA) saopštila je da su Rahimov i rumunski dizač tegova Dumitru Kaptari optuženi za kršenje antidoping pravila u vezi sa zamenom uzoraka urina 2016. godine. Obojica su privremeno suspendovani.

Rahimov je 2016. godine osvojio zlatnu olimpijsku medalju u Rio de Žaneiru u kategoriji do 77 kilograma i nejasno je da li su navodi o kršenju pravila obuhvatili i period Igara. Kaptari se takmičio u istoj disciplini.

Nastup Rahimova na takmičenju i tada je bio nezivestan. On je od 2013. do 2015. godine bio suspendovan zbog dopinga dok se takmičio za Azerbejdžan, a zatim je odlučio da predstavlja Kazahstan na Olimpijskim igrama u Riju.

Osvajač bronzane medalje iz Rija, Egipćanin Mohamed Mahmud rekao je o iznenadnom poboljšanju rezultata svojih rivala da je "nemoguće da za kratko vreme toliko napreduju".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest na Kopaoniku

Kopaonik biće domaćin velikog sportsko-rekreativnog događaja pod nazivom SKI FEST 2024.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:50

16 h

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d