Mihajlović: Treninzi ne staju; Rožnjak: Kajdoči adut za Pariz

Najbolji srpski dizači tegova vredno treniraju u doba epidemije korona virusa, poštujući sve epidemiloške mere.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
Mandatory Credit: Clive Brunskill /Allsport
Mandatory Credit: Clive Brunskill /Allsport

Oni imaju cilj da što spremniji dočekaju naredna takmičenja, kaže predsednik Saveza Milan Mihajlović.

"S obzirom na to da su u doba pandemije mnogi takmičari trenirali kod kuće, u garaži, dvorištu, podrumu, na nivou Međunarodne federacije za dizanje tegova su došli na ideju da organizuju onlajn takmičenje. To je bio jedini način da se sportisti ponovo okupe, ali u potpuno sigurnim uslovima, kod njihove kuće. Najpre je u avgustu održan Pan-Američki kup, potom Kup Uzbekistana, Prvenstvo Kolumbije U17 i U20, a onda 13. septembra, prvo onlajn takmičenje u dizanju tegova u Srbiji", izjavio je Mihajlović, ugledni profesor i uspešni međunarodni sudija, koji je između ostalog sudio i na Olimpijskim igarma u Riju.

Kako je naveo, za organizaciju onlajn takmičenja srpski savez dobio je brojne pohvale.

"Takođe, tokom leta većinom se radilo napolju ili u manjim grupama po salama. Klubovi se pridržavaju epidemioloških upustava, koje je propisala Vlada Srbije i na tome insistiramo uz naravno lekarske preglede", istakao je Mihajlović.

Posebno kvalitetno se radi u Subotici, sjajne rezultate beleže braća Tivadar i Tamaš Kajdoči, za koga se veruje da bi mogao da se bori za medalju na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine. Glavni trener Spartaka Ervin Rožnjak, univerzitetski prvak sveta iz 2018, maksimalno se posvetio radu sa perspektivnim dizačima.

"Neobična godina je iza nas. Sva međunarodna takmičenja su otkazana zbog pandemije korona virusa. Mi smo održavali treninge na otvorenom i u septembru smo uspeli da organizujemo i prvenstvo Srbije i Vojvodine, takođe na otvorenom. Sport ne sme stati, ali istina je da radimo u puno izmenjenim uslovima, ali tako je u većini država celog sveta. Kada je reč o braći Kajdoči, od proleća očekujemo nove dobre rezulatate. Tamaš Kajdoči je velika nada srpskog dizanja tegova. Imao je povredu leđa, koju je sanirao i od proleća očekujem nove njegove uspehe", poručio je Rožnjik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.