Savez za dizanje tegova pisao istoriju u 2017.

Savez Srbije za dizanje tegova završava ovu 2017. godinu kao jednu od najuspešnijih u svojoj istoriji.

Izvor: B92
Podeli

Tamaš Kajdoči je osvojio medalje na svetskom i Evropskom prvenstvu za juniore, a ekipa Srbije je pobedila na Mediteranskom kupu.

"Dr Dado Medić, član medicinskog komiteta Evropske federacije za dizanje tegova, pozivan je ove godine od Evropske federacije da brine o zdravlju svih sportista na Evropskim prvenstvima za seniore (Split) i junire (Drač). Prof. Dr Milan Mihajlović, predsednik saveza i član tehničkog komiteta Međunarodne federacije za dizanje tegova pored toga što je bio aktivan kao sudija na najvećim takmičenjima u dizanju tegova (Olimpijske igre, Svetska i Evropska prvenstva, Univerzijada, Mediteranske igre...), ove godine po četvrti put je poslat kao ekspert Međunarodne federacije za dizanje tegova da promoviše ovaj olimpijski sport i edukuje mlade sportiste, trenere i sportske sudije. Nakon Irana, Ugande i Tunisa na red je na kraju sezone došao Uzbekistan", navodi se u saopštenju Saveza.

"Međunarodna federacija za dizanje tegova je zajedno sa Državnim komitetom za fizičku kulturu i sport Uzbekistana, Olimpijskim komitetom Uzbekistana i Uzbekistanskom federacijom za dizanje tegova organizovala seminar o dizanju tegova na kome su još dva predavača pored mene, bili iz Rusije i Kazahstana, a kao učesnici predstavnici Rusije, Kazahstana, Turkmenistana, Tadžikistana i Uzbekistana. Održao sam predavanje u prepunoj sali sjajnog centra državnog Instituta za fizičku kulturu Uzbekistana, zatim i u sedištu Olimpijskog komiteta Uzbekistana. Posetili smo njihovu federaciju za dizanje tegova. To je zgrada u centru Taškenta namenjena samo ovom sportu, u kojoj pored administrativnog i dela za trening, imaju prostorije za smeštaj mladih sportista. Nadam se da ćemo nastaviti sa odličnim rezultatima i da ćemo i mi dobiti našu kuću za nekoliko godina. Na kraju moram da se zahvalim Ministarstvu omladine i sporta koje finansijski kroz redovne programme i kampove podržava naše aktivnosti", istakao je po dolasku iz Uzbekistana prof. dr Milan Mihajlović, predsednik Saveza Srbije za dizanje tegova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.