Nova vest
Pojedinačni sportovi

Ponedeljak, 25.12.2017.

15:55

Savez za dizanje tegova pisao istoriju u 2017.

Savez Srbije za dizanje tegova završava ovu 2017. godinu kao jednu od najuspešnijih u svojoj istoriji.

Izvor: B92

Autor:B92

Savez za dizanje tegova pisao istoriju u 2017.

Tamaš Kajdoči je osvojio medalje na svetskom i Evropskom prvenstvu za juniore, a ekipa Srbije je pobedila na Mediteranskom kupu.

"Dr Dado Medić, član medicinskog komiteta Evropske federacije za dizanje tegova, pozivan je ove godine od Evropske federacije da brine o zdravlju svih sportista na Evropskim prvenstvima za seniore (Split) i junire (Drač). Prof. Dr Milan Mihajlović, predsednik saveza i član tehničkog komiteta Međunarodne federacije za dizanje tegova pored toga što je bio aktivan kao sudija na najvećim takmičenjima u dizanju tegova (Olimpijske igre, Svetska i Evropska prvenstva, Univerzijada, Mediteranske igre...), ove godine po četvrti put je poslat kao ekspert Međunarodne federacije za dizanje tegova da promoviše ovaj olimpijski sport i edukuje mlade sportiste, trenere i sportske sudije. Nakon Irana, Ugande i Tunisa na red je na kraju sezone došao Uzbekistan", navodi se u saopštenju Saveza.

"Međunarodna federacija za dizanje tegova je zajedno sa Državnim komitetom za fizičku kulturu i sport Uzbekistana, Olimpijskim komitetom Uzbekistana i Uzbekistanskom federacijom za dizanje tegova organizovala seminar o dizanju tegova na kome su još dva predavača pored mene, bili iz Rusije i Kazahstana, a kao učesnici predstavnici Rusije, Kazahstana, Turkmenistana, Tadžikistana i Uzbekistana. Održao sam predavanje u prepunoj sali sjajnog centra državnog Instituta za fizičku kulturu Uzbekistana, zatim i u sedištu Olimpijskog komiteta Uzbekistana. Posetili smo njihovu federaciju za dizanje tegova. To je zgrada u centru Taškenta namenjena samo ovom sportu, u kojoj pored administrativnog i dela za trening, imaju prostorije za smeštaj mladih sportista. Nadam se da ćemo nastaviti sa odličnim rezultatima i da ćemo i mi dobiti našu kuću za nekoliko godina. Na kraju moram da se zahvalim Ministarstvu omladine i sporta koje finansijski kroz redovne programme i kampove podržava naše aktivnosti", istakao je po dolasku iz Uzbekistana prof. dr Milan Mihajlović, predsednik Saveza Srbije za dizanje tegova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest na Kopaoniku

Kopaonik biće domaćin velikog sportsko-rekreativnog događaja pod nazivom SKI FEST 2024.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:50

23 h

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d