Nova vest
Pojedinačni sportovi

Petak, 08.11.2013.

15:43

Dopingovala paraolimpijca iz osvete

Međunarodni paraolimpijski komitet ukinuo je suspenziju azerbejdžanskom dizaču tegova jer je otkriveno da mu je doping podmetnut.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Gunduz Ismajlov suspendovan je zbog pozitivnog rezultata na POI u Atini 2004, jer je bio pozitivan na anabolički steroid.

Devet godina kasnije pojavili su se „novi i veoma relevantni dokazi“, koji su potvrdili da mu je zabranjenu supstancu u piće sipala bivša devojka, u znak osvete zbog raskida.

Ismajlov je prethodno dobio dvogodišnju suspenziju zbog pozitivnog rezultata na POI 2000. u Sidneju, gde je osvojio zlato i oborio svetski rekord.

U Atinu je stigao čist, ali mu je bivša devojka, koja se takođe takmičila na igrama, sipala stanazolol u piće u olimpijskom selu. Ona je to priznala na sudu u Bakuu.

Pošto mu je to bila druga kazna, suspendovan je doživotno. Sada je suspenzija ukinuta i Ismajlov može ponovo da se takmiči.

Okolnosti su zaista neobične i zbog toga je ovo jedinstven slučaj“, rekao je Toni Paskval, čelnik komiteta za borbu protiv dopinga u MPK.

Njih dvoje su raskinuli 2003, posle čega su ostali u dobrim odnosima, ali je ona odlučila da mu se osveti na taj način. Prestup je priznala tek kada su Ismajlov i njegov advokat sproveli istragu“.

Testovi u Atini obavljeni su pre početka takmičenja u dizanju tegova, pa Ismajlov nije ni nastupio.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve