Nova vest
Pojedinačni sportovi

Subota, 30.04.2022.

22:15

Tramp i O'Saliven u finalu Svetskog prvenstva

Engleski snukeraš Džad Tramp plasirao se u finale Svetskog prvenstva u Šefildu, pošto je pobedio Velšanina Marka Vilijamsa sa 17:16.

Izvor: SN

Autor: SN

Tramp i O'Saliven u finalu Svetskog prvenstva
Foto: Profimedia

Tramp je od početka poveo u meču, imao je prednost 7:1 i 12:5, ali je 47-godišnji trostruki svetski šampion popravio igru, osvojio je 11 od narednih 14 frejmova i poveo sa 16:15.

Tramp je zatim uspeo da izjednači, a posle toga i da bude bolji i mirniji u odlučujućem frejmu, pa je treći put u karijeri izborio plasman u finale Svetskog prvenstva na Krusiblu u Šefildu.

Protivnik će mu biti šestostruki šampion Roni O'Saliven, koji je mnogo lakše ušao u finale, trijumfom nad Džonom Higinsom 17:11.

Škot je poveo 3:0 u partijama i činilo se da bi mogao da slomi otpor "rakete" odmah na startu, ali je Roni dobio sledeća dva i odmah uhvatio priključak. Kod rezultata 6:6 O'Saliven je nanizao četiri frejma i tu je bio kraj.

Higins je potpuno podbacio, nije igrao na očekivanom nivou i omogućio je najvećem rivalu da osmi put dođe do poslednjeg meča u Krusiblu.

Finale se igra u nedelju iz četiri sesije, a pobednik je prvi igrač koji osvoji 18 frejmova.

Tramp i O'Saliven do sada su se sastajali 26 puta na svim takmičenjima i rezultat je 13-13 u pobedama.

Tridesetdvogodišnji Tramp je osvojio titulu šampiona sveta 2019. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve