Nova vest
Pojedinačni sportovi

Petak, 24.04.2020.

11:14

"Dan mi je počinjao alkoholom i džointom, nisam mislio da sam navučen"

Jedan od najboljih snukeraša svih vremena, Roni O'Salivan opisao je trenutke tokom kojih se najviše mučio.

Izvor: LN

Autor: LN

Photo by Alex Pantling/Getty Images

O'Salivan je pričao o životu daleko od stola sa novinarom Eurosporta Endijem Goldstinom.

Njegov uspeh počeo je 1990-im godinama prošlog veka, kada je počeo da se probija ka snukeraškom vrhu – ali ne i bez posledica.

"Previše sam se provodio. Kad sam osvojio prvenstvo Velike Britanije 1993. godine, pomislio sam da je to-to, da sam ostvario sve. Imao sam novac, lepu kuću, automobil, a nisam imao devojku – tako da sam radio sve što sam hteo. Prestao sam da mislim o snukeru, samo sam išao unaokolo i pravio sra**a", prisetio se O'Salivan.

Sada petostruki šampion planete mogao je drugačije da "završi".

"Dan mi je počinjao alkoholom i džointom. Jednostavno, to mi je bilo potrebno da bih funkcionisao. Bio sam svestan da to nije dobro, ali mi je bilo teško da se zaustavim. Zbog toga sam rešio da potražim pomoć. Pozvao sam ustanovu za odvikavanje, rekao im kakav problem imam i ubrzo sam se prijavio. Bio je to, verovatno, najbolji potez koji sam ikada napravio", dodaje O'Salivan.

Ni odvikavanje nije išlo prema planu, ali je imao srećan kraj.

"Bio sam uplašen. Mislio sam da nisam navučen, da nisam alkoholičar i da je samo potrebno da naučim da se kontrolišem. Ipak, kad su mi rekli da je neophodna potpuna apsistencija, bio sam ubeđen da neću uspeti. Srećom, nisam bio u pravu. U potpunosti sam se 'očistio'. Kad to kažem, mislim na to da sam pio po jednu čašu na šest meseci, za rođendan ili Novu godinu", podvlači Roni.

O'Saliven je uspeo da se potpuno odrekne poroka i da postane rekorder sa čak 19 trofeja iz najviše klase, koji uključuji pet titula na Svetskom prvenstvu, sedam Mastersa i sedam šampionata Velike Britanije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve
Biciklizam

Verhof "kišni čovek" Obrenovca

Pobednik kružne trke u Obrenovcu, kojom je otvoreno 18. izdanje Međunarodne biciklističke trke "Beograd-Banjaluka", je Stefan Verhov iz holandskog tima Junivers.

Trka Beograd-Banjaluka

19:15

2 d

U fokusu

Vidi sve