"Ne bih gledao tenis da ne igraju Novak, Rodžer ili Rafa"

Jedan od najboljih igrača snukera svih vremena, Roni O'Saliven imao je veoma uspešnu sezonu.

Z.K.Izvor: B92
Podeli
Photo by George Wood/Getty Images
Photo by George Wood/Getty Images

On je osvojio Masters u Šangaju, Šampionat šampiona, prvenstvo Velike Britanije i još nekoliko titula, a svoja dostignuća poredio je sa velikim šampionima u drugim sportovima.

"Konstantnost je ključ. Sve što je u vezi sa time je savim u redu i posebno ako to traje jedan duži period. Osvojio sam mnogo velikih turnira tokom kojih sam bio pod velikim pritiskom. Mislim da to mora da bude u rangu najvećih dostignuća koje neko može da ostvari u svetu sporta", kaže O'Saliven.

On je sebe uporedio sa golferom Tajgerom Vudsom, ali i teniserima poput Rodžera Federera.

"Najbolji način da osenite svoju karijeru je da se poredite sa drugima. Gledam šta su uradili Rodžer Federer i Tajger Vuds u tenisu i golfu. Oni imaju četiri glavna turnira u godini, dok mi imamo tri, ali ja sam trajao duže, tako da moj rekord izgleda bolje u svetlu toga", dodao je Roni.

On je rekao i da gleda ta rade igrači koji nisu tako uspešni u svetu sporta.

"Ono što me zaista zanima su oni ljudi koji rade nešto zaista posebno. Nikad ne bih gledao tenis da se ne radi o Federeru, Đokoviću i Nadalu. Ne bih gledao ni fudbal ako Mesi ne igra, kao što ni golf ne bih pratio da nema Vudsa. Prebacio bih se na nešto drugo", zaključio je O'Saliven.