Nova vest
Pojedinačni sportovi

Ponedeljak, 22.04.2019.

20:01

Prvi amater na Svetskom prvenstvu vodi protiv Ronija O'Salivena

Roni OSaliven u prvoj rundi igra protiv Džejmsa Kejliha, prvog amatera u istoriji SP i posle devet odigranih frejmova, rezultat je 5:4 u korist Džejmsa Kejhila.

Izvor: SN

Autor: SN

Prvi amater na Svetskom prvenstvu vodi protiv Ronija O'Salivena
Photo by Linnea Rheborg/Getty Images

Kejhil ima 23 godine i prvi je amater koji je zaigrao na svetskom prvenstvu u Šefildu, a svoj herojski nastup završio je tesnim porazom od jednog od najboljih igrača u istoriji snukera, Ronija O'Salivena.

Petostruki šampion Sveta izgubio je prvi frejm od Kejhila, što je šokiralo sve prisutne na "Krusibl teatru", ali se O'Saliven brzo vratio pobedivši dva vezana frejma, da bi Kejhil ponovo izjednačio.

U poslednji današnji frejm se ušlo sa nerešenim ishodom 4:4, da bi Kejhil napravio veliku senzaciju na kraju uspeo da pobedi u devetom frejmu.

Legendarni Stiv Dejvis je ovaj duel nazvao "najlošijim mečom koji je O'Saliven igrao čitave sezone", tako da je nećak još jedne sunker legende, Stivena Hendrija, ima šansu da napravi najveće iznenađenje koje smo ikada videli i za to mu treba još "samo" pet frejmova.

Meč se nastavlja u utorak, a videćemo da li će O'Saliven uspeti da se spasi verovatno i najveće blamaže u svojoj karijeri ili ćemo gledati jednu od najlepših snuker bajki u istoriji ovog sporta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve
Biciklizam

Verhof "kišni čovek" Obrenovca

Pobednik kružne trke u Obrenovcu, kojom je otvoreno 18. izdanje Međunarodne biciklističke trke "Beograd-Banjaluka", je Stefan Verhov iz holandskog tima Junivers.

Trka Beograd-Banjaluka

19:15

2 d

U fokusu

Vidi sve