Nova vest
Pojedinačni sportovi

Subota, 01.12.2018.

15:10

Kinezi izbačeni iz snukera na deset godina zbog nameštanja mečeva

Dvojica kineskih igrača snukera Ju Delu i Cao Jupeng suspenodvani su zbog nameštanja mečeva u jednom od najvećih korupcionaških skandala u istoriji snukera.

Izvor: B92

Autor:B92

Kinezi izbačeni iz snukera na deset godina zbog nameštanja mečeva
Ju Delu (Foto: Getty Images)

Obojica su priznali da su nameštali rezultate mečeva na pojedinim turnirima između 2015. do 2017. godine, posle istrage o sumnjivim uplatama u kladionicama.

Oni su među najpopularnijim snukerašima u Kini. Ju, 52. snukeraš sveta, suspendovan je na 10 godina i devet meseci i moraće da plati 25.000 dolara.

On je učestvovao u nameštanju pet mečeva na pet turnira, kako bi zaradio novac za sebe i prijatelje. Ju (31) je priznao da je lagao istražitelje, kao i da se kladio na mečeve, iako je igračima to zabranjeno.

Cao, 44. igrač sveta, suspendovan je na šest godina, od kojih je tri i po godine uslovno, za nameštanje rezultata tri meča u 2016. godini, uključujući i jedan na prestižnom Otvorenom prvenstvu Ujedinjenog Kraljevstva. Deo kazne 28-godišnjem snukerašu je uslovan pošto je priznao krivicu.

Svetska bilijar i snuker asocijacija saopštila je da su to najduže suspenizije za nameštanje mečeva, otkako je 2013. godine Stiven Li suspendovan na 12 godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve
Biciklizam

Verhof "kišni čovek" Obrenovca

Pobednik kružne trke u Obrenovcu, kojom je otvoreno 18. izdanje Međunarodne biciklističke trke "Beograd-Banjaluka", je Stefan Verhov iz holandskog tima Junivers.

Trka Beograd-Banjaluka

19:15

2 d

U fokusu

Vidi sve