Nova vest
Pojedinačni sportovi

Utorak, 04.05.2010.

13:57

Nil Robertson šampion sveta

Australijanac Nil Robertson postao je posle 30 godina prvi čovek van Velike Britanije koji je osvojio SP u snukeru pobedivši u finalu Grema Dota sa 18-13.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Robertson i Dot su tokom finala u Šefildu, koje je trajalo dva dana, zbog važnosti meča bili daleko od svog maksimuma. Robertson je na kraju došao ipak do svog prvog trofeja u Šefildu, a meč je završen u jedan sat posle ponoći.

Australijanac je tokom celog meča bio u prednosti, ali Škotlanđanin Dot je sve vreme držao priključak, pošto razlika nijednog trenutka nije bila veća od tri frejma. Međutim, u samom finišu epskog duela Robertson je dobio poslednja tri frejma, uključujući i nervozni 29. koji je trajao 50 minuta i koji je verovatno i odlučio pobednika.

Robertson, koji će od naredne godine biti drugi igrač sveta, pobediu je proslavio sa majkom koja je doletela tokom noći iz Australije u Šefild. Poslednji ne britanski igrač koji je osovjio SP bio je Kanađanin Klif Torburn 1980. godine.



Ovogodišnje Svetsko prvenstvo će ipak ostati u maloj senci skandala najboljeg igrača sveta Džona Higinsa koji je suspendovan zbog nameštanja.

Robertson je za pobedu u finalu nagrađen sa 250 hiljada funti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve