Nova vest
Pojedinačni sportovi

Sreda, 21.12.2022.

20:30

Tur d'Frans 2024. godine kreće iz Firence

Biciklističke trka Tur d'Frans 2024. godine će krenuti iz Italije, prvi put u svojoj više od jednog veka dugoj istoriji.

Izvor: B92

Autor:B92

Tur d'Frans 2024. godine kreće iz Firence
Foto: Profimedia

Tur 2024. će krenuti iz Firence, a finalni cilj biće u Nici.

"Turneja je kretala iz svih zemalja koje se graniče sa Francuskom. Čak šest puta je kretala iz Holandije, koja nema zajedničku granicu sa Francuskom. Ali nikada još nije krenula iz Italije. Postoji neka vrsta nesklada koja će sada nestati", izjavio je za AFP Kristijan Prudom, direktor Tur d'Fransa.

U Italiji ći biti vožene tri uvodne etape, a kraj trke je predviđen u Nici, finalnom vožnjom na hronometar, 21 dan pred početak Olimpijskih igara u Parizu.

Tur će početi 29. juna deonicom od Firence do Riminija.

"Krajem marta 2020. godine, u jeku pandemiije, Mateo Renci, bivši gradonačelnik Firence, poslao mi je fotografiju Firence uz reči: "Firenca prazna, pusta, ali tako lepa. Nisam zaboravio svoje snove. Vidimo se posle pandemije". To je ponovo pokrenulo stvar", rekao je Prudom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve
Gimnastika

Izraelu oduzeto EP

Evropsko prvenstvo u gimnastici 2025. neće biti održano u Tel Avivu kao što je bilo planirano zbog oružanih sukoba Izraela i Hamasa, prenela je Evropska gimnastika.

B92.sport

22:40

2 d

Aktuelno

Ski fest na Kopaoniku

Kopaonik biće domaćin velikog sportsko-rekreativnog događaja pod nazivom SKI FEST 2024.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:50

9 d

U fokusu

Vidi sve