Nova vest
Pojedinačni sportovi

Sreda, 30.11.2022.

14:00

Belgijsko čudo donelo neočekivanu odluku

Belgijski biciklista Remko Evenepul saopštio je da će naredne godine nastupati u trci Điro d'Italija, a ne na Tur d'Fransu.

Izvor: B92

Autor:B92

Belgijsko čudo donelo neočekivanu odluku
EPA-EFE/LAURIE DIEFFEMBACQ / POOL

"Voziću Điro u 2023. godini i biće specijalno jer ću biti u dresu duginih boja (dres namenjen šampionu sveta). Radujem se tome", rekao je Evenepul u videu koji je podelio na društvenim mrežama.

Evenepul je 2021. godine startovao na Điru, ali je morao da odustane, a njegov drugi nastup na nekom od tri "grand tura", bio je na španskoj Vuelti u septembru ove godine, gde je trijumfovao.

Vozač Kvik-Stepa je specijalista na hronometru, pa izbor da vozi Điro ima više smisla jer ta trka ima tri etape ukupne dužine 70,6 kilometara, dok na Tur d'Fransu postoji samo jedna, duga 22 kilometra.

Šef tima Kvik-Step Patrik Lefever izjavio je ranije da bi više voleo da Evenepul sačeka do 2024. godine i bolje otkrije Tur d'Frans.

Remko ima samo 22 godine, a u karijeri već ima pobede na Vuelti, aktuelni je šampion sveta, pobedio je na prestižnoj trci Lijež-Baston-Lijež... Čudo od deteta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve
Gimnastika

Izraelu oduzeto EP

Evropsko prvenstvo u gimnastici 2025. neće biti održano u Tel Avivu kao što je bilo planirano zbog oružanih sukoba Izraela i Hamasa, prenela je Evropska gimnastika.

B92.sport

22:40

3 d

U fokusu

Vidi sve