Nova vest
Pojedinačni sportovi

Subota, 10.09.2022.

19:45

Samo čudo može da spreči Evenepula

Belgijski biciklista Remko Evenepul na korak je od pobede u slavnoj španskoj trci Vuelti, a pobednik pretposlednje 20. etape je Kolumbijac Ričard Karapas.

Izvor: B92

Autor:B92

Samo čudo može da spreči Evenepula
EPA/Javier Lizon

Karapas je etapu od Moralsarsala do Navaserade, dugu 181 kilometar, prešao za četiri sata, 41 minut i 34 sekundi. To je treća etapna pobeda na Vuelti za vozača Ineosa.

Holanđanin Timen Arensman zauzeo je drugo mesto sa osam sekundi zaostatka, a treći je bio Španac Huan Peskera sa 13 sekundi zaostatka.

Vozač Kvikstepa Remko Evenepul etapu je završio na šestom mestu sa 15 sekundi zaostatka za pobednikom, kada se odbranio od napada protivnika. To mu je omogućilo da dođe na korak od pobede, osim ako se ne dogodi nešto neočekivano u sutrašnjoj, poslednjoj etapi.

On se rasplakao kada je prošao kroz cilj, gde su ga dočekale i pozdravile timske kolege.

Evenepul je 15 etapa nosio crvenu majicu vodećeg u generalnom plasmanu. On je ostvario rezultat od 78 sati i 12 sekundi i ima dva minuta i pet sekundi prednosti u odnosu na Španca Enrika Masa. Treći u poretku je Španac Peskera sa pet minuta i osam sekundi zaostatka.

"Ne znam šta se sada događa u mom telu i mojoj glavi, ali sjajno je. Sve kritike koje sam pretrpeo poslednjih par godina, konačno sam ih se oslobodio i mogu da na njih odgovorim svojim nogama. Toliko sam naporno radio da bih stigao ovde u najboljoj formi da osvojim titulu u Španiji, to je neverovatno. Ovo je prva velika trka koju sam završio i pobediću u njoj. Srećan sam što ću postati prvi momak Kvikstepa pobednik Vuelte", rekao je Evenepul.

Poslednja etapa na programu je u nedelju, od Las Rosasa do Madrida, dužine 96,7 kilometara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve