Nova vest
Pojedinačni sportovi

Nedelja, 31.07.2022.

19:41

Van Vlejten pobednica Tur d'Fransa

Holandska biciklistkinja Anemik van Vlejten pobednica je Tur d'Fransa, nakon što je bila najbrža u poslednjoj osmoj etapi čuvene trke.

Izvor:

Autor:

Van Vlejten pobednica Tur d'Fransa
EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Van Vlejten je u poslednjoj etapi bila 30 sekundi brža od sunarodnice Demi Volering, u planinskoj etapi dugoj 176 kilometara kroz Vogezi. To je njena druga etapna pobeda u ovogodišnjoj trci.

Treće mesto u etapi zauzela je Italijanka Silvija Persiko sa minut i 43 sekunde zaostatka za pobednicom.

Van Vlejten je u ukupnom plasmanu trijufmovala sa tri minuta i 48 sekundi prednosti u odnosu na Volering i šest minuta i 35 sekundi u odnosu na Poljakinju Kataržinu Nevjadomu.

Ona je danas osvojila prvu titulu na Turu, a jedna je od najboljih biciklistkinja sveta - osvojila je tri titule na Djiro d'Italija, olimpijsko zlato na hronometar i dve titule svetskog šampiona u istoj disciplini.

Pre šest godina bilo je neizvesno da li će 39-godišnja Holanđanka nastaviti karijeru, nakon što je slomila kičmu i primljena u bolnicu tokom drumske trke na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve
Biciklizam

Verhof "kišni čovek" Obrenovca

Pobednik kružne trke u Obrenovcu, kojom je otvoreno 18. izdanje Međunarodne biciklističke trke "Beograd-Banjaluka", je Stefan Verhov iz holandskog tima Junivers.

Trka Beograd-Banjaluka

19:15

1 d

U fokusu

Vidi sve