Nova vest
Pojedinačni sportovi

Nedelja, 24.07.2022.

20:15

Pariz krunisao Danca: Vingegor osvojio Tur d'Frans

Danski biciklista Jonas Vingegor osvojio je Tur d'Frans 2022. godine.

Izvor: SN

Autor: SN

Pariz krunisao Danca: Vingegor osvojio Tur d'Frans
EPA-EFE/GUILLAUME HORCAJUELO

Belgijski biciklista Jasper Filipsen je osvojio drugu etapu na ovogodišnjem izdanju, pobedivši na Jelisejskim poljima, dok je Dancu pripao trijumf u ukupnom poretku.

Vozač Jumbo Visme je samo trebalo da završi današnju trku dugu 115 kilometra, što je i učinio bez problema, a slavlje je počelo čim je Danac prošao kroz cilj.

Nedelja na Jelisejskim poljima obeležena je šampanjcem kako to i dolikuje, a Vingegorovo vreme je bilo 79:32.29, dok je na mestu broj dva bio Slovenac Tadej Pogačar sa 3:34 minuta zakašnjena, dok je Tomas sa 8:13 bio treći.

U plasmanu poena od samog starta je vodio Vaut van Art tako da je bez problema osvojio zelenu majicu na kraju, a on je dobio i priznanje za najborbenijeg vozača.

Tačkasta majica, namenjena najboljem vozaču uzbrdo je pripala šampionu Vingegoru.

U konkurenciji timova pobedu odnosi Ineos Grenaridrs – britanska ekipa je u vođstvo prešla posle uvodne četiri etape preuzevši čelo od Jumbo-Visme.

Najbolji mladi vozač (bela majica) očekivano je Tadej Pogačar. Slovenac ovo priznanje osvaja treći put u nizu, ali 23-godišnjak iz Komende sigurno će biti razočaran budući da nije došao do „glavne“ nagrade.

Što se poslednje etape tiče, ona je pripala belgijskom vozaču Jasperu Filipsenu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve