Nova vest
Pojedinačni sportovi

Sreda, 06.07.2022.

19:30

Tur: Klark pobednik pete etape

Australijski biciklista Sajmon Klark pobednik je pete etape na Tur de Fransu, a žutu majicu vodećeg u generalnom plasmanu zadržao je Belgijanac Vaut van Art.

Izvor: RM

Autor: RM

Tur: Klark pobednik pete etape
Foto: Profimedia

Klark je etapu od Lila do Erenberga dužine 157 kilometara, prešao za tri sata, 13 minuta i 35 sekundi, sprintom u završnici sa Holandjaninom Takom van der Hornom.

To je prva etapna pobeda u karijeri za Klarka na čuvenoj trci u Francuskoj.

Treće mesto zauzeo je Norvežanin Edvald Boason Hagen sa dve sekunde zaostatka za prvoplasiranim.

Dvostruki uzastopni šampion Tur de Fransa, slovenački biciklista Tadej Pogačar zauzeo je sedmo mesto sa 51 sekundom zaostatka.

Van Art je uprkos padu na 57. kilometru, zadržao žutu majicu i vodeći je u generalnom plasmanu sa 16 sati, 17 minuta i 22 sekunde.

Američki biciklista Nilson Pauls je drugi sa 13 sekundi zaostatka, a Boason je treći sa 14. Pogačar zauzima četvrto mesto sa 19 sekundi zaostatka.

Naredna šesta etapa na programu je u četvrtak, od Benša do Longvija, dužine 220 kilometara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve
Biciklizam

Verhof "kišni čovek" Obrenovca

Pobednik kružne trke u Obrenovcu, kojom je otvoreno 18. izdanje Međunarodne biciklističke trke "Beograd-Banjaluka", je Stefan Verhov iz holandskog tima Junivers.

Trka Beograd-Banjaluka

19:15

1 d

U fokusu

Vidi sve