Nova vest
Pojedinačni sportovi

Subota, 02.07.2022.

17:35

Jakobsen pobednik druge etape Tur d'Fransa

Fabio Jakobsen, biciklista ekipe Kvikstep, pobednik je druge etape Tur d'Fransa.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Jakobsen pobednik druge etape Tur d'Fransa
Foto: Profimedia

On je trijumfovao na drugoj etapi u Danskoj, voženoj od Roskildea do Niborga dugoh 202, 2 kilometra.

Posle pobede Iva Lampera u prvoj etapi, individualnom hronometru u petak u Kopenhagenu, ovo je drugi uzastopni etapni trijumf biciklista Kvikstepa.

Veća grupa biciklista odvojila se na 3,4 kilometara do cilja preko velikog mosta.

Na nekih 2,2 kilometra do cilja, došlo je do velikog incidenta i pada, u kojem je učestvovalo na desetine vozača, među kojima je bio i branilac titule na Turu, Slovenac Tadej Pogačar.

U sprintu na kraju, Jakobsen je uspeo da nadmaši sve rivale, drugo mesto zauzeo je Belgijanac Vut van Aert iz Džambo Visme, a treći je bio Mads Pedersen iz Trek Sagafredo tima.

Iza njih su među deset najboljih bili i Van Popel, Filipsen, Peter Sagan, Lekrok, Gronevegen, Mozato i Hofšteter.

"Bilo je jako dobro. Dugo sam bio u procesu oporavka, od tog pada pre par godina, trebalo je vratiti se nazad posle svega toga. Sjajan dan za mene. Bio sam napred, plašio sam se pada na mostu, zato sam išao napred, štitio me je Morko. Sagan i ja smo se borili za poziciju u poslednjih 50 metara. Dobro sam se provukao i prošao napred, imao sam odlične noge. Zato se trkamo, dobiti etapu na Tur d Fransu je nešto što sam čekao dugo godina. Sve je bitno, ali se najviše mere pobede na Tur d'Fransu", rekao je pobednik etape, Fabio Jakobsen.

Posle dve etape, žutu majicu će u nedelju nositi Vut van Aert, drugi u generalnom plasmanu sa sekundom zaostatka je Iv Lampert, dok je treći Tadej Pogačar sa osam sekundi zaostatka.

Trka se nastavlja u nedelju 3. jula etapom od Vejlea do Sonderborga u dužini od 182 kilometra.

Potom se karavan seli u Francusku gde od utorka ide četvrta etapa od Dankerka do Kalea.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve