Nova vest
Pojedinačni sportovi

Subota, 28.05.2022.

17:40

Karapas nemoćan – Hindli na korak do pobede!

Džej Hindli, vozač ekipe Bora, preuzeo je vođstvo u generalnom plasmanu posle odlične vožnje u 20. etapi Đira d‘Italije.

Izvor: PT

Autor: PT

Karapas nemoćan – Hindli na korak do pobede!
Foto: Profimedia

Pretposlednja etapa prvog Grand tura u sezoni vožena je od Marano Lagunarea do Santaurio di Kastelmontea u dužini od 178 kilometara.

Pobednik etape je domaći takmičar Alesandro Kovi koji je do trijumfa došao iz bega, dok se iza njega vodila bitka za pobedu u generalnom plasmanu.

Džej Hindli i Ričard Karapas – 1 na 1.

Hindli je imao pomoć kolege Kamne, koji je odradio odličan posao na poslednjem brdu i postavio jak tempo, te Karapas to nije uspeo da isprati. Potom je Australijanac (Hindli) preuzeo i napravio još veću razliku.

Karapas, koji je Điro osvojio 2019. godine, nije imao snage, mučio se i na kraju je prepustio prvo mesto rivalu iz Bore.

Ekvadorac je potpuno izgubio tempo u poslednjem kilometru i do cilja su ga prestigli Karti i Landa.

Kada je reč o plasmanu 20. etape, Kovi je slavio ispred Slovenca Domena Novaka, dok je treće mesto zauzeo Italijan Đulio Ćikone.

Poslednja etapa vozi u nedelju, u pitanju je hronometar u Veroni dužine 17,4 kilometara. S obzirom da je Hindli sjajan hronometraš, a Karapas osrednji, očekuje se da Australijanac zadrži roze majicu i osvoji Điro.

Pogledajte rezultet etape i generalni plasman pred poslednju etapu ovogodišnjeg Đira.

Plasman 20. etape:

Generalni plasman:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve
Biciklizam

Verhof "kišni čovek" Obrenovca

Pobednik kružne trke u Obrenovcu, kojom je otvoreno 18. izdanje Međunarodne biciklističke trke "Beograd-Banjaluka", je Stefan Verhov iz holandskog tima Junivers.

Trka Beograd-Banjaluka

19:15

21 h

U fokusu

Vidi sve