Nova vest
Pojedinačni sportovi

Subota, 22.01.2022.

18:00

Obrenovac ponovo na trci "Beograd - Banjaluka"

Drugu godinu zaredom Obrenovac će biti domaćin trke "Beograd - Banjaluka.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Obrenovac ponovo na trci
Foto: Promo/LGD: Detalj sa prošlogodišnje trke

Drugu godinu zaredom Obrenovac će biti domaćin trke "Beograd - Banjaluka, dogovoreno je na sastanku čelnika Biciklističkog saveza Srbije i Biciklističkog saveza Republike Srpske sa predsednikom Gradske opštine Obrenovac Miroslavom Čučkovićem.

Pošto je etapa od Obrenovca do Bijeljine ravničarska i pogodna za sprintere na cilju u najvećem gradu Semberije sigurno neće nedostajati uzbuđenja.

Pored toga, etapa nosi i određenu simboliku, jer će karavan koji čini oko 400 ljudi bez zaustavljanja preći preko državne granice između Srbije i BiH, odnosno Republike Srpske. To je tradicija koja se ne ruši ni 16. godinu zaredom koliko postoji i trka.

Zvanično potpisivanje ugovora između organizatora i domaćina biće upriličeno u narednih dvadesetak dana, a Čučković je naglasio da je vrlo srećan što će Obrenovac ugostiti više od 150 biciklista iz tridesetak zemalja svijeta, te što će dodatno biti učvršćene veze ove opštine sa srpskim narodom sa druge strane Drine.

U narednim danima biće poznato još detalja oko etapa.

Postoji šansa da osim Beograda i Obrenovca na ruti trke bude i Šabac, a organizatori očekuju odgovor na pismo koje su poslali nadležnim u ovom gradu.

Кada su u pitanju učesnici, već je prijavljeno 20 ekipa među kojima su najjače Bahrein Merida i Bardijani. Prva trka "Beograd - Banjaluka" održana je 2007. godine, a 2016. godine uvrštena je među 100 najbolje organizovanih trka svih vremena, dok se od 2018. godine nalazi se u prvoj kategoriji Međunarodne biciklističke unije (UCI).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve