Nova vest
Pojedinačni sportovi

Četvrtak, 09.09.2021.

21:00

Poljak pobedio u prvoj etapi Trke kroz Srbiju

Poljski biciklista Alan Benašek trijumfovao je u prvoj etapi 61. Međunarodne biciklističke Trke kroz Srbiju i poneo je žutu majicu vodećeg u generalnom plasmanu

Izvor: SN

Autor: SN

Poljak pobedio u prvoj etapi Trke kroz Srbiju
EPA-EFE/Manu Bruque

Poljak je deonicu od Požarevca do Mionice dugu 147.6 kilometara prevezao za 3.21:02 sekunde vozeći prosečnom brzinom većom od 43.5 kilometara.

Drugo mesto pripalo je Slovencu Tilenu Finkštu iz ljubljanske ekipe Gusto Santik, a treće Tristanu Delakroi.

Najbolje plasirani srpski vozač bio je Jovan Divnić na 11. mestu koji je u Mionicu stigao sa zaostatkomn od 1.3 sekunde za pobednikom.

Etapa od Požarevca do Mionice išla je kroz Malu Krsnu, Smederevsku Palanku, Natalince gde je bio brdski cilj, zatim kroz Topolu, Aranđelovac do Mionice.

"Na 46 kilometru grupa od 15 vozača u kojoj je bio i naš Divnić je otišla u beg, niko nije odgovorio i oni su uspeli da održe prednost do cilja. Nažalost naš reprezentativac nije uspeo da nekoliko kilometara pre cilja odgovori na napad Poljaka i još nekolicine biciklista. Poljak je bio sjajan i zasluženo je pobrao aplauze publike u Mionici", izjavio je predsednik BS Srbije i direktor Trke profesor Radomir Pavlović.

Sutra se vozi druga etapa od Mionice do Čačka u dužini od 144 kilometra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve