Nova vest
Pojedinačni sportovi

Sreda, 14.07.2021.

18:40

Pogačar pobednik 17. etape Tur d Fransa

Aktuelni šampion Tur d Fransa Slovenac Tadej Pogačar pobedio je na 17. etapi te trke, i tako je uvećao prednost u generalnom plasmanu.

Izvor: B92

Autor:B92

Pogačar pobednik 17. etape Tur d Fransa
Foto: Profimedia

Vozač ekipe Emirejts je etapu od Mirea do Sen-Lari-Sulana, u dužini od 178,4 kilometara prešao za pet sati, tri minuta i 31 sekund.

Drugo mesto zauzeo je Danac Jonas Vingegor sa tri sekunde zaostatka, dok je treće mesto pripalo Ekvadorcu Ričardu Karapasu sa četiri sekunde zaostatka.

Pogačar nakon pete etapne pobede u karijeri na Tur d Fransu sada ima ukupno vreme od 71 sata, 26 minuta i 27 sekundi, drugoplasirani Vingegor zaostaje 5,39 minuta, a Karapas 5,43 minuta.

Do kraja Trke oko Francuske ostalo je još četiri etape, a sledeća se vozi u četvrtak od Poa do Luz Ardidena, u dužini od 129,7 kilometara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve
Biciklizam

Verhof "kišni čovek" Obrenovca

Pobednik kružne trke u Obrenovcu, kojom je otvoreno 18. izdanje Međunarodne biciklističke trke "Beograd-Banjaluka", je Stefan Verhov iz holandskog tima Junivers.

Trka Beograd-Banjaluka

19:15

2 d

U fokusu

Vidi sve