Nova vest
Pojedinačni sportovi

Nedelja, 08.11.2020.

08:30

Roglič obezbedio pobedu na Vuelti

Slovenac Primož Roglič pred osvajanjem je druge uzastopne pobede na Grand tur biciklističkoj trci "Vuelta a Espanja".

Izvor: SN

Autor: SN

Roglič obezbedio pobedu na Vuelti
Photo by Chris Graythen/Getty Images

Dan uoči poslednje etape, koja će imati gotovo rekreativni karakter na ulicama Madrida, Roglič, koji vozi za ekipu Jumbo-Visma, ima 24 sekunde prednosti ispred drugoplasiranog u generalnom plasmanu, Ekvadorca Ričarda Karapaza (INEOS Grenadiers), i 47 sekundi u odnosu na trećeg, Britanca Hjua Kartija (Education First).

Slovenački biciklista je imao 45 sekundi prednosti, koje je Karapaz pokušao da nadoknadi u poslednjim kilometrima današnje etape, čiji je finiš išao uz brdo.

Roglič se, međutim, nije dao, pa je Ekvadorac uspeo samo da smanji njegovu prednost, ali ne i da Slovencu ugrozi prvo mesto u generalnom plasmanu.

Današnju etapu dobio je Francuz David Gaudu.

Pre trijumfa na Vuelti, Roglič je bio drugi na Tur d''Fransu, kada je u poslednjim etapama pobedio obezbedio njegov zemljak Tadej Pogačar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve
Gimnastika

Izraelu oduzeto EP

Evropsko prvenstvo u gimnastici 2025. neće biti održano u Tel Avivu kao što je bilo planirano zbog oružanih sukoba Izraela i Hamasa, prenela je Evropska gimnastika.

B92.sport

22:40

3 d

U fokusu

Vidi sve