Treća etapa trke "Beograd-Banjaluka": Kačmarek i Kalaba sačuvali majice

Pobednik treće etape biciklističke trke "Beograd - Banjaluka" je član španske Kern farme Enrike Unzue Sanz.

SSIzvor: B92
Podeli

On je na cilj etape koja je vožena od Teslića do Prnjavora stigao ispred Alberta Sanabrije iz Kaha rurala, a treće mesto zauzeo je Roman Maikin, član Kambodža sajkling akademije.

Lider u generalnom plasmanu ostao je član ekipe Mazovja srce Poljske Jakub Kačmarek koji ima prilično otvorenu situaciju pred poslednju etapu koja se vozi sutra od Dervente do Banjaluke.

Poljak ima 18 sekundi više od Romana Markeza Martija i nada se da će zadržati žutu majicu.

"Uspeli smo da iskontrolišemo situaciju iako je bilo mnogo napada u prvoj trećini etape. Odlično smo funkcionisali kao tim. Moramo isto da uradimo i na poslednjoj etapi", rekao je Kačmarek.

Srećan zbog etapne pobjede bio je i Sanz koji je konačno dočekao da uzdignutih ruku prođe kroz cilj.

"Ekipa je radila dobro i omogućila mi dobru poziciju pred cilj. Konačno smo došli do etapne pobjede posle dva druga mesta i nadam se da ćemo slaviti i na poslednjoj etapi", rekao je Sanz.

Banjalučanin Dušan Kalaba koji nastupa za reprezentaciju Srbije sačuvao je crvenu majicu koja je namenjena najboljem sprinteru, a čiji je pokrovitelj „Glas Srpske“.

"Osvojio sam odmah prvi prolazni cilj i time praktično završio posao. Imamo sjajan tim i pokušaćemo da napadnemo pobjedu u poslednjoj etapi, dok bi moja majica trebalo da bude sigurna", rekao je Kalaba.

Plavu majicu za najboljeg brdskog vozača obukao je Mika Heming iz ekipe Maloja pušbajkers, dok je belu za najboljeg vozača do 23 godine sačuvao Danil Pronickij iz Vino Astana tima.

Dosta publike, uz poštovanje epidemioloških mjera, dočekalo je karavan u Prnjavoru i pozdravilo bicikliste koji dolaze iz 18 zemalja sveta.

"Ovo je veliki događaj ne samo za našu opštinu nego Republiku Srpsku i mnogo šire. Mi smo partner u više od polovine održanih trka i nastavićemo tu tradiciju. Prošle godine smo bili domaćini starta poslednje etape, ove godine smo domaćini cilja pretposlednje i sigurno ćemo biti tu da budemo deo ovog posebnog događaja", rekao je načelnik Prnjavora Darko Tomaš.

Slično je bilo i u Tesliću gdje je znak za start pretposljednje etape dao je načelnik Teslića Milan Miličević.

"Sportski događaj koji se nalazi na počasnom mestu u kalendaru naše opštine. Bez obzira na probleme sa pandemijom, život mora da teče dalje kada su u pitanju sve sfere. Ovo je dobra promocija našeg grada, turističkih potencijala i svega lepog što imamo. Siguran sam da ćemo nastaviti tradiciju i narednih godina", rekao je Miličević.