Startovala biciklistička trka Beograd-Banjaluka

Međunarodna trka Beograd-Banjaluka, koja je okupila više od 100 biciklista iz brojnih svetskih timova, startovala je u petak u glavnom gradu Srbije.

SSIzvor: B92, Tanjug
Podeli

Okončaće se u ponedeljak, 7. septembra u Banjaluci.

Pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović rekao je da je ta sportska manifestacija jedna od onih koje ohrabruju da se vraćamo u normalan život, kakav je bio pre pojave virusa korona.

On je naveo da je važno da se Beograd i Banjaluka, koji imaju bratske odnose i dobro sarađuju na različitim poljima, povežu još jednom i to na ovakav način.

"Sportisti će i fizički povezati Beograd i Banjaluku i zato je ova trka dokaz da sport pobeđuje i da ne može da bude zaustavljen", rekao je Mladenović, a saopštila Gradska uprava.

On je izrazio nadu da će trka proteći bez problema i da će u ponedeljak biciklisti biti dočekani u Banjaluci, onako kao što su odavde ispraćeni.

Mladenović se osvrnuo i na nedavno završenu jubilarnu, šezdesetu Trku kroz Srbiju, koja je kao i ova trka, pokazala da biciklizam u Srbiji može da stane rame uz rame sa evropskim i svetskim.

"Trka kroz Srbiju ima veliki značaj u sportskom, ali i u privrednom i ekonomskom smislu, zbog svog međunarodnog karaktera",
rekao je Mladenović.

Trka, 14. po redu, startovala je na Trgu republike.