Nova vest
Pojedinačni sportovi

Petak, 04.09.2020.

23:30

Startovala biciklistička trka Beograd-Banjaluka

Međunarodna trka Beograd-Banjaluka, koja je okupila više od 100 biciklista iz brojnih svetskih timova, startovala je u petak u glavnom gradu Srbije.

Izvor: SS

Autor: SS

Startovala biciklistička trka Beograd-Banjaluka

Okončaće se u ponedeljak, 7. septembra u Banjaluci.

Pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović rekao je da je ta sportska manifestacija jedna od onih koje ohrabruju da se vraćamo u normalan život, kakav je bio pre pojave virusa korona.

On je naveo da je važno da se Beograd i Banjaluka, koji imaju bratske odnose i dobro sarađuju na različitim poljima, povežu još jednom i to na ovakav način.

"Sportisti će i fizički povezati Beograd i Banjaluku i zato je ova trka dokaz da sport pobeđuje i da ne može da bude zaustavljen", rekao je Mladenović, a saopštila Gradska uprava.

On je izrazio nadu da će trka proteći bez problema i da će u ponedeljak biciklisti biti dočekani u Banjaluci, onako kao što su odavde ispraćeni.

Mladenović se osvrnuo i na nedavno završenu jubilarnu, šezdesetu Trku kroz Srbiju, koja je kao i ova trka, pokazala da biciklizam u Srbiji može da stane rame uz rame sa evropskim i svetskim.

"Trka kroz Srbiju ima veliki značaj u sportskom, ali i u privrednom i ekonomskom smislu, zbog svog međunarodnog karaktera",
rekao je Mladenović.

Trka, 14. po redu, startovala je na Trgu republike.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve
Biciklizam

Verhof "kišni čovek" Obrenovca

Pobednik kružne trke u Obrenovcu, kojom je otvoreno 18. izdanje Međunarodne biciklističke trke "Beograd-Banjaluka", je Stefan Verhov iz holandskog tima Junivers.

Trka Beograd-Banjaluka

19:15

1 d

U fokusu

Vidi sve