Nova vest
Pojedinačni sportovi

Četvrtak, 03.09.2020.

17:15

Završeno 60. izdanje Trke kroz Srbiju

Ukupni pobednik jubilarne 60. Trke kroz Srbiju je član slovačke Dukle Martin Haring.

Izvor: B92

Autor:B92

Završeno 60. izdanje Trke kroz Srbiju
Foto: Trka kroz Srbiju

Sa druge strane u poslednjoj etapi od Zrenjanina do Novog Sada trijumfovao reprezentativac Srbije Dušan Rajović.

Haring je uspeo da sačuva žutu majicu jer je stigao u grupi vodećih vozača baš kao i njegov jedini konkurent za generalni plasman Haime Kastriljo iz španske Kern farme.

"Ovo je najveća pobeda u mojoj karijeri u drumskom biciklizmu, jer sam do sada imao mnogo uspeha u mauntin bajk trkama. Vrlo sam srćan, timske kolege su odradili sjajan posao i vukli me u odlučujućim trenucima. Poslednja etapa bila je jako brza i intenzivna, bila je i velika gužva u samom finišu, ali sam uspeo", rekao je Haring.

Na veliko zadovoljstvo publike u "srpskoj Atini" koja je napravila sjajnu atmosferu prvi kroz cilj u posljednjoj etapi prošao je Rajović koji je odsprintao Enrikea Sanza iz Kern Farme i biciklistu Mazovje Adriana Benašeka.

"Veliku zahvalnost dugujem timskim kolegama koji su mi napravili sjajnu poziciju za završni sprint. Pobeda mi mnogo znači, a naravno i celom timu. S obzirom da sam završio na četvrtom mestu u generalnom plasmanu malo mi je krivo što nisam uspeo da se popnem na pobedničko postolje u generalnom plasmanu", rekao je Rajović.

Belu majicu namenjenu najboljem vozaču do 23 godine kući je odnio Roher Adrija Oliveras iz Kern farme, plavu za najboljeg "brdaša" obukao je Jakub Kažmarek iz poljske Mazovje, dok je crvenu koja je namenjena najboljem sprinteru dobio Juraj Belar iz Dukle.

Biciklistički maraton u dve zemlje nastavlja se već u petak kada počinje 14. izdanje trke „Beograd - Banjaluka“ koja će na startu okupiti stotinjak vozača iz dvadesetak zemalja svijeta. Kvalitetnih vozača sigurno neće nedostajati jer će se na startu pojaviti španski pro kontinental tim Kaha rural, poljski Voster koji je prošle godine dao ukupnog pobednika, a tu je i drugi poljski tim Mazovja, te ekipe iz Češke, Slovačke, Kazahstana, pa čak i iz UAE, Kine i Kambodže.

Nastupiće naravno i reprezentacije Srbije i BiH, koje su se dosta dobro pokazale na upravo završenoj Trci kroz Srbiju.

Biciklisti će ukupno prevesti 610 kilometara u četiri dana. Prva etapa na programu je sutra od Beograda do Bijeljine, druga u subotu od Bijeljine do Vlasenice, karavan će u nedjelju preći put od Teslića do Prnjavora, dok je veliko finale u ponedeljak kada će biciklisti startovati u Derventi, a trku završiti spektakularnim krugovima u Banjaluci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve
Biciklizam

Verhof "kišni čovek" Obrenovca

Pobednik kružne trke u Obrenovcu, kojom je otvoreno 18. izdanje Međunarodne biciklističke trke "Beograd-Banjaluka", je Stefan Verhov iz holandskog tima Junivers.

Trka Beograd-Banjaluka

19:15

1 d

U fokusu

Vidi sve